Liselilere 'komünizm düşmanlığı' öğretiliyor!

Tarikat ve cemaatlerin cirit attığı liselerde öğrencilere "komünizm düşmanlığı" aşılanıyor. İzmir Şirinyer Anadolu Lisesi'nde 12. sınıf öğrencilerine tarih dersinde "komünizm düşmanı" bir soru soru yöneltildi. Lise öğrencilerine komünizmin baskıcı ve totaliter bir sistem olarak anlatılması, Türkiye'de CIA güdümlü Amerikancı politikaların yaygınlaştığı soğuk savaş…

soL-İzmir

Tarikat ve cemaatlerin dernek ve vakıf adı altında cirit attığı, bilim dışı anlatıların propagandasının yapıldığı liselerde öğrencilere "komünizm düşmanlığı" aşılanıyor.  

İzmir Şirinyer Anadolu Lisesi'nde 12. sınıf öğrencilerine tarih dersinde "komünizm düşmanı" bir soru yöneltildi. 

Okulun tarih öğretmenleri Hülya Akçay, Abdullah Şahin ve Kemal Özel, 12'nci sınıflara sınavda sorulmak üzere ortak soru kağıdı hazırladılar. 

Sınav kağıdının yazım ve anlatım hatalarıyla dolu 5'inci sorusunda şöyle denildi: "1. Dünya Savaşı sonunda ortaya Sovyet Rusyasında ortaya çıkan Totoliter (baskıcı) rejimin adını yazınız."

Öğretmenlerin kendileri için hazırladığı cevap anahtarında bu sorunun yanıtı yine yanlış bir yazımla "Komunizm" olarak yanıtlandı. 

Lise öğrencilerine komünizmin baskıcı ve totaliter bir sistem olarak anlatılması, Türkiye'de CIA güdümlü Amerikancı politikaların yaygınlaştığı soğuk savaş yıllarını akıllara getirdi.