Anadolu Üniversitesi’ndeki KYK yurdunda bıçaklı saldırı: Güvenlik görevlileri olayı izledi

Anadolu Üniversitesi’nde bulunan Kız Yurdu’nda, bir motokurye tarafından bir kişiye bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Öğrenciler, güvenliklerin olayı izlediğini söyledi.

Yekta Armanc Hatipoğlu

Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde bulunan Yunus Emre KYK Kız Yurdu’nda dün akşam saatlerinde bıçaklı saldırı gerçekleşti.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde bulunan Yunus Emre KYK Kız Yurdu’nda, dün (22.05.2024) akşam saatlerinde bıçaklı saldırı gerçekleşti.

Okula motokurye olarak giren saldırgan, yurtta kalan arkadaşını beklemekte olan bir kişiyi bıçaklayıp kaçtı. Öğrenciler olayın güvenlik görevlileri önünde yaşandığını kaydetti. Motorlu saldırgan olay yerinden kaçarken; saldırıya uğrayan yaralı, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik görevlileri olayı izledi, idare öğrencilere olayı anlatmamaları için baskı yaptı

Olaya şahit olan bir öğrenci, soL’a konuştu. Güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmediğinin altını çizen öğrenci, güvenliklerin olay yaşandığı sırada güvenlik kulübesinde olduğunu söyledi. Öğrenci, olayın yayılmaması için yurt idaresinin öğrencilere baskı uyguladığını, yurt gruplarında yazılan mesajların silindiğini ifade etti. Olaydan sonra yurt müdürünün “Sizi ilgilendiren bir şey yok” dediğini söyleyen öğrenci, yurttan atılmakla tehdit edildiklerini belirterek şunları anlattı:

Olaya şahit oldum. Çok fazla şey konuşuluyor, çok fazla yanlış bilgi dolaşıyor. Moto kurye, çocuğu bıçakladıktan sonra rahat bir şekilde kaskını takarak motosikletine binip gitti. Bıçaklama olayı olduktan sonra polis hemen geldi ama güvenlik görevlileri yetersiz olduğu için saldırgan kaçtı.

Diğer bir konu da yurt idaresinin baskıları. Olay yaşanır yaşanmaz olayın duyulmaması için ellerinden geleni yaptılar. Yurt gruplarındaki mesajlar birdenbire silinmeye başladı. Olay hakkında paylaşım yapan yurt öğrencileri müdür tarafından hakkında tutanak tutulup yurttan atılmakla tehdit ediliyor. Olaydan sonra yurt müdürü bize ‘Sizi ilgilendiren bir şey yok, olaya karışanlar yurttan değil’ dedi. Bu çok saçma, orada bıçaklanan ben de olabilirdim.” 

DÜZELTME (13.15)

Haberin ilk versiyonunda, olay yerindeki birden fazla tanığın verdiği bilgilerden hareketle motokuryenin yurtta kalan bir kadın öğrenciyi taciz ettiği, ardından da erkek arkadaşını bıçakladığı aktarılıyordu. Haberin yayımlanmasının ardından yaptığımız görüşmede olayın öznesi olan kadın öğrenci taciz söz konusu olmadığını, bıçaklanan öğrencinin de erkek arkadaşı değil, arkadaşı olduğunu belirtti. Haber bu yeni veriler ışığında yeniden düzenlendi.