Nasrallah'tan 'Sezar Yasası' yorumu

Lübnan'da Hizbullah lideri Nasrallah, ABD'nin Suriye'ye dönük yaptırımlarını kınayarak, yaptırımların yalnızca Suriye'yi değil Lübnan'ı da aç bırakmayı hedeflediğini söyledi. 

Dış Haberler

Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD'nin Suriye hükümetine yönelik yaptırımlarının yalnızca Suriye'yi değil Lübnan'ı da aç bırakmayı hedeflediğini söyledi. 

Yaptırımları öngören Sezar Yasası hakkında konuşan Nasrallah, bu yasanın Trump yönetiminin Şam'a karşı kullandığı "son silah" olduğunu kaydetti.

Nasrallah, televizyonda yayınlanan konuşmasında, "Sezar Yasası, Suriye kadar Lübnan'ı da aç bırakmayı hedefliyor. Suriye savaşı kazandı... Askeri anlamda, güvenlik anlamında, siyasi anlamda" açıklamasında bulundu.

Suriye para birimi krizini Beyaz Saray'ın yarattığını vurgulayan Nasrallah, Suriye'yi bu konuda yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Nasrallah, Lübnan hükümetine ABD yasalarına boyun eğmeme çağrısında bulundu.

Nasrallah, "Suriye'nin savaş sırasında yanında duran müttefikleri, Suriye'yi ekonomik savaşta yalnız bırakmayacak ve Suriye'nin düşmesine izin vermeyecek, zor koşullardan geçilecek olsa dahi" dedi.