Trump, görevden aldığı FBI şefinden Flynn soruşturmasını durdurmasını istemiş

ABD Başkanı Trump'ın, geçen hafta görevden aldığı FBI şefinden, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmayı durdurmasını istediği ortaya çıktı.

Dış Haberler

ABD'de, Donald Trump'ın merkezinde yer aldığı skandallara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

İki gün önce, Washington Post'un, Başkan Trump'ın "hassas bir istihbaratı" Rus Dışişleri Bakanı'na ilettiğini yazmasından sonra, şimdi de FBI şefiyle ilgili bir iddia ortaya atıldı.

New York Times'ın iddiasına göre, Trump, geçen hafta görevden aldığı FBI şefi James B. Comey'den, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmayı durdurmasını istemiş.

Comey, Şubat ayındaki Oval Ofis görüşmesinde dile getirilen bu isteği, toplantıdan hemen sonra kısa bir memorandum ile yazılı hale getirdi.

Flynn hakkında, "Rusya ile bağlantılı" olduğu gerekçesiyle bir soruşturma yürüyor. Flynn, bir süre önce görevinden istifa etmişti.

Cumhuriyetçiler, FBI'dan, Comey ile Trump'ın görüşmelerini içeren tüm memorandumların, notların, özetlerin ve kayıtların Kongre'ye teslim etmesini istiyor.

New York Times muhabiri, memorandumu kendisinin görmediğini, ancak Comey'in belgeyi görmüş meslektaşlarının belgeden parçalar okuduğunu söylüyor.

Trump, Oval Ofis görüşmesinde Comey'e, "Flynn iyi bir adam. Umarım bunu aşabiliriz" demiş. Comey ise Trump'a yalnızca, "Onun iyi bir adam olduğu konusunda hemfikirim" diyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, olayın bu şekilde cereyan etmediği ve çarpıtıldığı açıklandı. Açıklamada, Trump'ın Flynn'in iyi bir adam olduğu konusunu her zaman dile getirdiği, ancak Comey'den soruşturmayı sonlandırmasına dair bir talepte bulunmadığı iddia edildi.