Joe Biden'ın görüşme trafiği: Zana, Bilgen, Tan, Tanrıkulu, Miroğlu...

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye gelmesinin ardından Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri Biden'le görüşebilmek için adeta kuyruğa girdi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin temsilcileriyle görüşüyor.

Biden, dün gece geldiği İstanbul'da AKP, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekilleriyle görüşüyor.

Joe Biden’ın düzenlediği “yuvarlak masa” toplantısına, HDP’den Leyla Zana, Ayhan Bilgen ve Altan Tan, MHP’den Oktay Vural, AKP’den Galip Ensarioğlu ve Orhan Miroğlu ile, CHP’den Fikri Sağlar ile Sezgin Tanrıkulu katılıyor.

Biden, öğleden sonra da, aralarında gazeteciler Kadri Gürsel ve Aslı Aydıntaşbaş, öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluşacak.

Biden'ın programında Cumartesi günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme de var. ABD Başkan Yardımcısı'nın Erdoğan ve Davutoğlu görüşmelerinde, Suriye sınırını kapatma çalışmaları konusunda yardım etmek üzere Türkiye'ye ilk kez sınırda kullanılabilecek teknoloji sağlama konusunun da ele alınması bekleniyor.