Yeni Şafak'tan 'darbe' manşeti: Kalkışmayı yöneten ABD’li komutan...

Yeni Şafak gazetesi bugünkü manşetinde "darbenin arkasında ABD" var derken, bir ABD'li generalin girişimin başında olduğunu iddia etti.

Yeni Şafak gazetesi, 15 Temmuz'un arkasında ABD'nin bulunduğuna ilişkin bir manşetle çıktı.

"İncirlik’teki merkezde TSK’nın bütün subaylarını fişleten ABD’li John F. Campbell, kanlı isyanın organizatörü oldu" ifadeleriyle haberi duyurun Yeni Şafak, askeri bir kaynağa dayandırdığını belirttiği haberinde şu iddialara yer  verdi:

Darbe girişimi öncesi 2 kez gizlice Türkiye'yi ziyaret eden General John F. Campbell'ın hem Erzurum'da hem de Adana'daki İncirlik Üssü'nde sır görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor. Askeri kaynağa göre, ordu içerisinde görev yapan tüm subay kadrosunun eğilimleri konusunda hazırlık sürecini yöneten isim yine ABD'li General Campbell idi. 2014 yılından buyana Afganistan'da konuşlu Uluslararası Destek Gücü'nün (ISAF) komutanlığını yürüten ve geçtiğimiz Mayıs ayında emekli olan Campbell'ın, darbenin başarılı olması halinde en kısa sürede yeniden Türkiye'ye gelme konusunda cuntacı isimlerle mutabık kaldığı belirtiliyor. İki ay önce emekli olan ISAF Komutanı General John F. Campbell'ın bulunduğu ve darbeye destek amacıyla Nijerya'da bulunan UBA Bank şubesinden CIA aracılığı ile ciddi para akışı sağlandığı bilgisini verdi.