Direnişteki işçiler vali ve şirket yetkilileriyle görüştü: Geri adım yok!

Renault, Tofaş, Coşkunöz ve Mako işçilerinin direnişi sürüyor. Dün Bursa Valisi ve şirket yetkilileriyle yapılan görüşme olumlu geçerken işçiler en ufak taviz bile verilmeyeceğini açıkladı.

Haber Merkezi

Bursa'da işçilerin direnişi tavizsiz şekilde sürüyor. Metal İşçisi #direnişte'nin paylaştığı bilgiye göre dün Bursa Valisi ve şirket yetkilileri direnişteki işçilerle görüştü.

İşçiler taleplerinin gerisinde kalan hiçbir öneriyi kabul etmeyeceklerini açıkladı. Görüşmeye ilişkin Metal İşçisi #direnişte'nin verdiği bilgiler şöyle:

Dün akşam Bursa Valisi, şirket yetkilileri ve direnişteki Tofaş, Reno, Coşkunöz ve Mako temsilcileri arasında bir görüşme yapıldı. Görüşmede işçilerin ilk günden itibaren ifade ettikleri "işten atma olmayacak" ve "sendika seçme hakkı tanınacak" talepleri kabul edildi. Ücret konusunda ise muğlak ifadeler işçi temsilcileri tarafından reddedildi. Söylenen "içeriye bir girin iyileştirmeyi yaparız" dan öte değildi. Ücret konusundaki talep Bosch sözleşmesindeki ücret iyileştirmesinin uygulanmasıdır. Bu konuda adım atılmadan anlaşma olmayacağı konusunda işçiler kararlılar.