Küba'da uçak kazası

Küba'da Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra düştü.

Dış Haberler

Havana’dan Holguin’e giden ve mürettebat dahil 105 kişi taşıyan uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Uçağın Küba Havayolları'na (Cubana de Aviación) ait olduğu belirtildi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel çok sayıda ölü olduğunu söyledi. Şu ana kadar gelen bilgilere göre üç kişi kurtuldu. Yaşamını yitirenlerin sayısı henüz bilinmiyor. 

Telesur'da tanıkların havaalanı yönünde önce büyük bir ateş topu, ardından yoğun bir duman gördükleri aktarıldı. Devlet radyosu Havana Küba da uçağın şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta bir otoyolun yakınlarında düştüğünü bildirdi.

Prensa Latina'ya bilgi veren Hava Taşımacılığı Direktörü Mercedes Vazquez, uçağın Meksika havayolu şirketi Domojh'dan kiralandığını, uçağın bu şirkete ait olduğunu söyledi. 

Meksika İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı uçağa ilişkin teknik detayları açıkladı. Açıklamada uçuş ekibinin Meksikalı olduğu belirtildi. 

Küba Devlet Televizyonu'na konuşan Devlet Başkanı Díaz-Canel, Küba Devleti ve Küba Komünist Partisi adına ailelere başsağlığı ve dayanışma dileklerini iletti. Tüm yetkililerin, ilgililerin kısa sürede kaza yerine geldiğini, Havana halkının örgütlü bir şekilde yardımcı olduğunu belirten Díaz-Canel, kazanın nasıl olduğunun araştırıldığını söyledi.