Erdoğan, kara propaganda için kullanılan Bana'yı ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halep'te Rusya, İran ve Suriye karşıtı kara propaganda kampanyasında kullanılan 7 yaşındaki Bana Alabed ve ailesini Saray'da ağırladı.

Dış Haberler

Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep operasyonu sırasında, Batı ve Türk medyasında "simge" hâline gelen ancak hakkında çok sayıda soru işareti bulunan Bana Alabed ve ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.

Bana'nın babası Ghassan Alabed'in, Halep'te cihaçı gruplara mensup bir militan olduğu belirtiliyor. Alabed'in eli silahlı fotoğrafları olduğu görülüyor;

Bana'nın ailesinin cihatçı gruplara mensubiyeti ve Bana'nın twitter hesabının bir "medya operasyonu" olduğu iddiaları Bana ve ailesinin Halep'ten tahliyesine eşlik eden "gazeteci ve aktivist" Hadi al-Abdallah üzerinden bir kez daha gündeme gelmişti.

Bana Alabed'in twitter hesabı geniş tartışmalar yaratmıştı. Alabed geçtiğimiz aylarda Esad ve Rusya'nın Halep'i almasındansa, III. Dünya Savaşı'nın çıkmasını yeğlediğini söylemişti.

İdlib'e tahliye olduktan sonra Türkiye'ye gelen Bana Alabed, ailesi ile birlikte Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.