'Bağımsızlık ve kardeşlik' diyen 16 TKP'li gözaltında

İzmir'de haftalık Boyun Eğme Gazetesi satışı yapan TKP üyeleri, 'Bağımsızlık ve kardeşlik için' başlığıyla yayımlanan gazetenin başlığı ve kapağındaki 'Suriye'den Elinizi Çekin!' yazılı fotoğraf gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

soL - Haber Merkezi

İzmir'in Konak ilçesindeki Kemeraltı Çarşısı girişinde ve Bayraklı ilçesindeki Sevgi Yolu'nda haftalık Boyun Eğme Gazetesi satışı yapan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, gazetenin manşeti ve kapağındaki fotoğraf gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Polislerin savcılık emriyle gözaltına aldıklarını söylediği 16 TKP üyesi, ifadeleri alınmak üzere Konak İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki Güvenlik Şube birimine götürüldü.

Boyun Eğme Gazetesi'nin bu haftaki sayısında, "Suriye'den Elinizi Çekin!" yazılı bir pankart fotoğrafıyla birlikte manşette, "Başka ülkelerin iç işlerine müdahaleye, asker yollamaya, cihatçı çeteleri beslemeye, desteklemeye, ABD ile gizli pazarlıklara, NATO’ya, Emperyalist üslere HAYIR!" deniliyor.

Polisin gözaltına alınan TKP'lileri bu akşam nezarette tutmaya çalışabileceği, savcılığın içişleri bakanlığının talimatıyla hareket ettiği öğrenildi.