Başkent Üniversitesi şimdi de akademisyenlerin maaşını kesti: Derslere aynen devam, maaşlarda indirim

Salgın dolayısıyla kısa çalışma ödeneğine geçen Başkent Üniversitesi, üniversitede görev süresi kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için yeterli olmayan akademisyenlerin maaşını tam yüzde 40 oranında düşürdü. Üniversiteye tepki büyük.

Haber Merkezi

Öğrencilerden binlerce liralık kayıt parası alan üniversitelerden olan Başkent Üniversitesi, salgını fırsata çevirerek kısa çalışma ödeneğine başvurmuştu.

Konuya ilişkin gelişmeyi akademisyenlere kısa mesajla duyuran üniversite, şimdi de kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayacak durumda olan akademisyenlerin maaşını kesti.

Akademisyenlerin bir bölümüne kesintiye ilişkin mektup gönderen üniversite, bir bölümüne ise hiçbir bilgi vermedi.

Duruma ilişkin soL’a açıklamada bulunan bir akademisyen, kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini, maaşlarının sadece yüzde 60’ının yatırıldığını aktardı.

Durumu kabul etmediklerini, üniversitenin açık bir hak gaspına imza attığını belirten akademisyen, kendisi gibi birçok kişinin de aynı hak gaspına uğradığını, kesintiyi önceki akşam öğrendiklerini dile getirdi.

Uzaktan eğitime kesintisiz şekilde devam edildiğini, burada bir aksama olmadığını ancak buna rağmen maaşlarının kesildiğini belirten akademisyen, üniversiteden konuya ilişkin hiçbir resmi bilgi de alamadıklarını ifade etti.

Akademisyenlerin sadece bir bölümüne ulaşan kesinti metni şöyle: