AKP'li Belediye 'ağaç dikiyoruz' tabelasının arkasındaki ağaçları söktü

AKP'li Ümraniye Belediyesi’ne ait 'Millet bahçemizi tamamladık, şimdi sokaklarımıza binlerce ağaç dikiyoruz' tabelasının yer aldığı arazideki çok sayıda ağaç, konut projesi için söküldü.

Haber Merkezi

İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında yapılacak bağlantı yolu nedeniyle Ümraniye'de bulunan 80 müstakil ev geçtiğimiz yılın sonunda yıkıldı. Evlerin tam karşısında yer alan ve içerisinde Sağlık Ocağı'nın da bulunduğu yeşil alan ise “kentsel dönüşüm alanı” ilan edildi.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, Emlak Konut GYO ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan “Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin Protokol” çerçevesinde düzenlenen ihaleyi 91 milyon 240 bin TL ve KDV bedeli ile "Dağ Mimarlık ve Mühendislik" kazandı. 5 Mayıs'ta sözleşme imzalayan firma çalışmalara başladı ve arazide bulunan çok sayıda ağaç yok edildi.

Önünde AKP'li Ümraniye Belediyesi'ne ait "Millet bahçemizi tamamladık, şimdi sokaklarımıza binlerce ağaç dikiyoruz" tabelasının da yer aldığı arazideki ağaç kıyımına bölgede yaşayan yuttaşlar da tepki gösterdi.