Tofaş'ta üretim başladı yalanı: İşte gerçekler

Tofaş'ta üretimin başladığı, az sayıda işçinin direnişe devam ettiği şeklinde yalan haberler devam ediyor. AKP'nin ve patronların bu yalanına karşı işçiler fabrika önünde direnişlerini sürdürüyor.

Haber Merkezi

Birçok haber sitesi Tofaş'ta üretimin başladığı şeklinde gerçek dışı haberler yapmaya devam ediyor.

Yalan haberlere karşı Tofaş önünde şu an yaklaşık 4 bin işçi direnişini sürdürüyor.

Patronun yalanlarına karşı açıklama yapan Tofaş işçileri, "Şu anda 3.500-4.000 emekçi fabrika önünde direnişlerini sürdürüyor. Yönetim eski ve taşeron işçileri fabrikaya sokarak üretim başladı yalanını kamuoyuna yayıyor. Mücadelemiz hakkımızı alana dek sonuna kadar sürecek" ifadelerini kullandı.

//-->

MUTLAKA İZLEYİN!TOFAŞ'IN CEO'SU DÜN İŞÇİLERE ÇAĞRI YAPARKEN...Yumurtalardan satırbaşları"Biz bir aileyiz…"Ben sizi anlıyorum, siz de beni anlayın…"Bana 1 ay verin…"Daha geçen sene 1 milyara yakın yatırım yaptığımız bu işletmeye benimle birlikte siz de sahip çıkın…"Biz 6.45’de tekrar üretime başlamak istiyoruz.Bugün burada olmamım nedeni sizlere son bir şans daha vermek ve sizleri kazanmak"Diğer yöneticilerim de burada. Onlarla konuşmaya ve bir iki saat içinde burayı terketmeye davet ediyorum."Eyleme devam etmek isteyenlere iş aktini feshetmekten başka yolum kalmamıştır

Posted by Metal İşçisi #direnişte - direniste.org on 22 Mayıs 2015 Cuma

Metal İşçisi Direnişte sayfasından gelen direniş notları şöyle:

DÜN GECE FORD'DA ÜRETİMDEN NEREDEYSE 0 ARAÇ ÇIKTI. HALA FORD'DA ÜRETİM YOK. İZMİT BURSA YOLUNDAN FORD'A DÖNDÜKTEN SONRA SIRA SIRA EKİP ARABALARI, POLİS MİNİBÜSLERİ VE HER YER YUNUSLARLA DOLU. FORD'DA BÜYÜK BİR ALGI YÖNETİMİ VAR. BEYAZ YAKALILAR DAHİL FABRİKADA ÜRETİMİN DEVAM ETTİĞİNİ SANIYOR. FAKAT FORD'DA ÜRETİM ŞU AN YOK DÜZEYDE.


TÜRK TRAKTÖR İŞÇİLERİ DÜN AKŞAM TALEPLERİNİ YÖNETİME İLETTİ. TOPLANTI SONRASI İŞÇİLER, YİNE İŞÇİLER TARAFINDAN BİLGİLENDİRİLİYOR.
Talepler:
1- Kimse atılmayacak
2- Türk Metal gidecek
3- Bosch'taki zam yapılacak


MESS ve TÜRK METAL ANLAŞMAYI ENGELLİYOR
Reno işçileri, dün akşam yapılan görüşmelerde işçilerin son talebi olan Bosch sözleşmesindeki ücret artışını vermeyi kabul ettiğini ancak bunun MESS ve Türk Metal tarafından engellendiğini söylüyor. MESS hem kendini hem Türk Metal'i kurtarma derdinde..