Suriye'de toplu katliam: en az 65 ölü

Halep’in Bustan El Kasr bölgesinde elleri arkadan bağlı olarak infaz edilmiş en az 65 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Muhalefet yanlısı gözlemci bir grup, Suriye'nin Halep kentinde elleri arkadan bağlı başlarından vurulmuş en az 65 kişinin cesetlerine ulaşıldığını bildirdi.

İngiltere merkezli gözlemci grup, ölü sayısının 80'e ulaşabileceğini belirtirken, katliamı kimin gerçekleştirdiğinin ise belirsiz olduğunu söyledi.

Halep'in Bustan El Kasr mahallesindeki küçük bir nehrin kenarında çamurlar içinde onlarca kişinin cesedine ulaşıldığı belirtilirken, aralarında çocuklarında olduğu belirtilen cesetlerin üzerinde işkence izlerine rastlandığı ifade edildi. Cesetlerin nehirden toplama çalışmalarının devam ettiği de gelen haberler arasında.

Bustan El Kasr mahallesinde, rejim güçleri ve Özgür Suriye Ordusu militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Buna benzer infazlar daha önce Halep'e bağlı El Bab ve İdlib'e bağlı Harem'de bulunan ÖSO militanları tarafından gerçekleştirilmişti.

Selimiye saldırısını El Nusra Cephesi üstlendi
Bununla birlikte, Nusra Cephesi, 21 Ocak'ta Suriyeli muhaliflerin, rejimin gerçekleştirdiğini iddia ettiği Hama'daki bombalı saldırıyı üstlendiğini açıkladı.

Rejim karşıtı yayın yapan El Arabiya, muhalif kaynaklara dayandırdığı haberde saldırıyı, Suriye hava kuvvetleri istihbaratının gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

(soL- Dış Haberler)