İsrail ile Azerbaycan arasında 1,6 milyar dolarlık silah anlaşması

İsrail ile Azerbaycan arasında 1.6 milyar dolarlık silah anlaşması yapıldı. Son dönemde iki ülke arasındaki yakınlaşma dikkat çekiyor. Azerbaycan'ın İran'a karşı savaşın üslerinden biri olacağı ifade ediliyor.

İsrail ile Azerbaycan arasında 1,6 milyar dolarlık silah anlaşması yapıldı. Anlaşma kapsamında İsrail Azerbaycan'a insansız hava aracı, uçaksavar ve füze savunma sistemi satacak.

İsrail gazetesi Haaretz'de çıkan habere göre, İsrailli yetkililer İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi şirketinin Azerbaycan'a 1.6 milyar dolarlık silah satışı anlaşmasını teyit etti.

İsrail gizli servisi Mossad'ın eski şefi Danny Yatom, anlaşmanın İran'a dönük olası saldırı ile doğrudan bir ilişkisi olduğu yorumunun yapılamayacağını belirtse de, İsrail'in dostlarına silah satışını sürdüreceğini ifade etti ve "Eğer bu İran ile mücadelemize yardım edecekse iyi olacaktır" dedi.

Haaretz haberinde, İran'daki en büyük etnik topluluğun Azeriler olmasına ve ülkenin İran ile geniş sınır şeridine dikkat çekildi. Haberde ayrıca, İsrail ile Azerbaycan'ın sön dönemde ilişkilerinin oldukça yakınlaştığı belirtildi.

(soL - Dış Haberler)