Chavez iyiye gidiyor!

Her geçen gün sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilen Chavez'in şakalaşmaya başladığı bildirildi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Elias Jua, Küba'da kanser tedavisi gören Devlet Başkanı Hugo Chavez'i ziyareti sonrasında Venezuela liderinin sağlık durumu ile ilgili olumlu açıklamalarda bulundu.

Twitter'dan yaptığı açıklamada Devlet Başkanı ile gülüştüklerini ve şakalaştıklarını söyleyen Jua, Chavez'in sağlık durumunun her geçen gün gelişme kaydettiğini ifade etti.

Chavez'in Venezuela halkına desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiğini belirten Dışişleri Bakanı, sosyalist liderin bu hafta Şili'de düzenlenecek Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Topluluğu zirvesine ülkesinin katılması yönünde kararı aldığını aktardı.

Chavez'in beş kardeşinden biri olan Argenis Chavez pazartesi günü devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, “Hepimiz onun dönüşü için sabırsızlanıyoruz” dedi. Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro da pazar günü Chavez'in operasyon sonrası dönemini bitirmek üzere olduğunu ve yeni bir tedavi sürecine gireceğini belirtirken, “Tepeyi tırmanıyor. Bütün değerleri stabil hale geliyor” diye konuştu.

(soL- Dış Haberler)