Ahmedinejad hakkındaki soru önergesi kabul edildi

İran Meclisinin İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad hakkında verdiği soru önergesi kabul edildi. Ahmedinejad’ın yasalar gereği bir ay içerisinde Meclis’e gelerek kendisine yöneltilen sorulara cevap vermesi gerekiyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad hakkında 77 milletvekilinin imzasıyla verilen soru önergesi İran Meclisi tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad hakkında ekonomik konularla ilgili verilen ve bugün Meclis’te okunan soru önergesinde, Ahmedinejad’ın İran para birimi riyalin değer kaybetmesi, döviz piyasasındaki çalkantılar, buğday ve otomobil ithalatı gibi konularında açıklama yapması istendi.

Ahmedinejad, bu yıl Mart ayında da, Meclis’e gelerek ekonomiyi kötü yönettiği yönündeki soruları cevaplamıştı.Ekim ayında Meclis'teki 102 milletvekilinin imzasıyla Planlama ve Bütçe Komisyonu'na sunulan önergeye ise hükümet adına verilen cevap yeterli bulunmamıştı.

Ahmedinejad'ın yasalar gereğince bir ay içerisinde Meclis'e gelerek önergede kendisine yöneltilen sorulara cevap vermesi gerekiyor.

(soL - Dış Haberler)