Gül'ün konvoyuna pankartlı protesto

Adana'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konvoyu yolda protestoyla karşılaştı. "Cemaat gülüyor, karanlık büyüyor" pankartı olan ÖDP'liler, polis tarafından engellendi ve gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konvoyunun geçişi sırasında pankart açmak isteyen ÖDP'nin Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçe başkanlarıyla birlikte 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kesmez, Gül'ün Adana Havalimanı'ndan uğralanması sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Ulu Camii Külliyesi'nden ayrılıp konvoyun kent içinden geçtiği sırada, bir grubun pankart açmak istediğini hatırlattı.

Pankarttaki yazıyı okuyan Kesmez, "Ellerinde 'Cemaat gülüyor, karanlık büyüyor' diye bir pankart vardı. O pankartı ÖDP'liler açtı. 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin 3'ü Seyhan, Çukurova, Sarıçam ilçe başkanları. 2 tanesi öğrenci, bir tane de lise mezunu dershaneye giden bir genç var. Nöbetçi savcımıza sorduk, 'adli yönden suç unsuru olmadığını, idari yönden işlem yapabileceğimizi' söylediler. Kabahatler Kanunu'na göre 70'er lira ceza yazıp serbest bırakacağız. Şu an serbest bırakılmak üzereler" dedi.

Kesmez, başka bir soru üzerine de olayın konvoyun geçişi sırasında yaşandığını tekrarlayarak, "Konvoy geçerken pankart açacaklardı, bir de konvoyun önüne doğru geldiler. Orada trafiği tehlikeye düşürme girişimi vardı. Arabanın önüne kendilerini atabilirlerdi. Sıkıntı olabilirdi, kendilerini ve misafiri sıkıntıya atabilirlerdi. Bu da yanlış olurdu. Bu nedenle onları aldık. Yoksa büyük bir suç unsuru yoktu" dedi.

(soL-Haber Merkezi)