Çağ Üniversitesi Rektörlüğü, Nâzım'dan rahatsız oldu!

Mersin'de faaliyet gösteren Çağ Üniversitesi yönetimi, okulun Fikir Sanat Kulübü'nce hazırlanan ve üzerinde Nâzım Hikmet'in fotoğrafı ile bir şiirinin yer aldığı broşürden rahatsız oldu. Öğrencilere bu broşürü dağıtamayacaklarını bildiren yönetim, yasağın nedenini öğrencilere açıklamaktan kaçındı.

Mersin Çağ Üniversitesi Fikir Sanat Kulübü'nün hazırladığı ve üzerinde Nâzım Hikmet fotoğrafının yer aldığı "Üniversiteye Hoş Geldin" broşürü, okul yönetiminin hedefi oldu.

Broşürde yer alan Nâzım Hikmet şiiri ve fotoğrafından rahatsız olan Çağ Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere broşürü dağıtamayacaklarını bildirdi. Rektörlük yetkilileri ayrıca, broşürün kapağında yer alan öğrenci fotoğraflarının da yasak olduğunu, broşürün dağıtılmasına izin vermeleri için bu fotoğrafın da kaldırılması gerektiğini belirtti.

Öğrenciler broşürün uygunsuz sayılma nedenini yazılı bir şekilde talep edince, aldıkları yanıt ise "Sizin bunu öğrenme hakkınız yok" oldu.

Öğrenciler ile Genel Sekreter arasında bir süre devam eden tartışmadan sonra Genel Sekreter, şiiri kullanabileceklerini ancak fotoğrafın çıkartılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine broşürden fotoğrafı çıkartan öğrenciler, çalışmalarına stantlarına dev bir Nâzım Hikmet posteri asarak devam etti. Rektörlük'ün bu duruma nasıl tepki göstereceği bilinmezken, öğrencilerin çalışması devam ediyor.

İşte Çağ Üniversitesi Rektörlüğü'nün rahatsız olduğu o broşür: