Gül tartışması büyüyor: Hüseyin Gülerce '5. parti ve Abdullah Gül'ü yazdı

Cemaat'in eski kalemlerinden olan Hüseyin Gülerce de Abdullah Gül tartışmasına dahil oldu.

Haber Merkezi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Demirtaş'ı arayıp taziye iletmesi ve dün Taraf'ın attığı Gül manşeti tartışılmaya devam ediyor. AKP tabanı için üzücü olanın Gül'ün adının 5. parti ile birlikte anılması olduğunu yazan Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Taraf'ın dünkü manşetini de hatırlatarak Gül'ü hedef aldı.

"AK Parti içinde yeni oluşum çabaları hızlanmış. Yeni bir partinin çatısı altında siyaset yapılmasına karar verilmiş. (Bahçeli’nin 5. partisi demek ki bu...) Gül Cumhurbaşkanlığını düşünüyor, Başbakanlık için isim de belli olmuş: Ali Babacan... 1 Kasım’dan sonra Babacan Başbakanlığında 5. parti ile CHP ve MHP koalisyon kuracaklarmış..." iddialarını sıralayan Gülerce, "Sayın Gül, bu iddiaları 'Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde bana atfedilen ifadeler tamamen yalan, uydurma ve art niyetlidir' diyerek yalanladı. Benim gibi Sayın Gül’ü Cumhurbaşkanlığı döneminde çoğunlukla desteklemiş, saygı duymuş büyük bir kitleyi şaşırtan ve üzen, bu tür siyaset hesaplarının içinde Gül isminin geçmesidir. Sayın Gül’ün Ankara’daki hain bombalı saldırıdan sonra Demirtaş’a taziyelerini iletmesi çok yanlış olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Gül tecrübesiyle, bu taziyenin; “Kürt seçmenlere bir selam, Erdoğan kutuplaştırıyor ama Gül gibi herkesi kucaklayıcı şahsiyetler de var” mesajı içereceğini, böyle anlayanların çıkacağını, bunun da ileriye dönük bir siyasi yatırım olarak değerlendirileceğini görmesi, bilmesi gerekirdi..." diyen Gülerce, yazısını şu sert ifadelerle sonlandırdı:

Dileriz, seçmen iradesine rağmen tezgâh kuranların tezgâhı başlarına geçer... Millete yaslanmak varken, dışarıya bel bağlayanların, Gülen-Doğan medyasının kumpaslarından medet umanların sonu hüsrandır. Siyaset mühendislikleri, haram lokma gibidir. Haram lokma yiyenin başına ne gelirse, onların başına da o gelir...