TCDD çalışanları sürgünlere karşı Ankara’ya yürüyecek

TCDD’deki sürgünlere karşı işçiler dört koldan Ankara’ya yürüyüş başlatıyor.

Haber Merkezi

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla 100’den fazla çalışanın işyerlerinin değiştirilmesi üzerine Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası tarafından Ankara’ya yürüyüş kararı alındı.

İşçiler "Sürgünler geri alınsın" sloganıyla 2 Haziran Salı günü İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan Ankara’ya yürüyecek.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla 100’den fazla çalışanın işyerleri değiştirilmiştir.

Kendi isteği dışında görev yerleri değiştirilen bu çalışanlardan 15’i sendikamız üyesi olup içerisinde Merkez Yürütme Kurulu üyemiz, Sendikamız eski Genel Başkanı, Şube Başkanı ve İşyeri Temsilcileri ile birlikte kendisi ve aile bireyleri arasından kanser, felçli ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacak durumda olan kişiler bulunmaktadır.

Diğer yandan ise bu kararla siyasi iktidara yakınlığı olan başka bir sendikanın onlarca üyesi ise kendi istedikleri yerlere yasalara aykırı bir şekilde unvan alarak hülle yoluyla atanmıştır.

Sendikamız tarafından hukuka aykırı ve ayrımcı kararın geri alınması amacıyla; kamuoyu oluşturmak, ilgili kurumlara sesimizi duyurmak ve toplumu bilgilendirmek üzere ‘SÜRGÜNLER GERİ ALINSIN!’ adı altında demiryollarında yürüyüş kararı alınmıştır.

Yürüyüşümüz 2 Haziran 2020 Salı günü İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan başlayacak olup güzergah üzerindeki Gar ve İstasyonlar ziyaret edilerek 4 Haziran 2020 tarihinde Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde saat 11.30’da yapacağımız basın açıklaması ile tamamlanmasının ardından TCDD Genel Müdürü ile görüşme gerçekleştirilecektir.”

2 Haziran Salı günü başlayacak yürüyüş öncesinde Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası tarafından aşağıdaki yer ve saatlerde basın açıklaması yapılacak:

İstanbul: Haydarpaşa Gar - 12.00

İzmir: Alsancak Gar- 11.00  

Adana: Adana Gar -12.30

Diyarbakır: Diyarbakır Gar - 10.00