Putin başsağlığı diledi, Basurin 'Zaharçenko cinayeti ABD organizasyonu' dedi

Suikastta yaşamını yitiren Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Zaharçenko için başsağlığı telgrafı yayımlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, Donbass halkına diz çöktürmek üzerine oyun oynandığını söyledi. Donetsk Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin de 'Zaharçenko cinayeti ABD’nin organizasyonu' dedi.

Suikastta yaşamını yitiren Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Zaharçenko için başsağlığı telgrafı yayımlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, durumu istikrarsızlaştırmak, Donbass halkına diz çöktürmek üzerine oyun oynandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Aleksandr Zaharçenko'nun öldürülmesi dolayısıyla başsağlığı telgrafı yolladı.

Putin "Aleksandr Zaharçenko’nun sisnsice öldürülmesi, terör, şiddet, korku yayma yolunu seçenlerin, bu ihtilafın barışçıl, siyasi yollardan çözülmesini istemediklerinin, güneybatı halkıyla gerçek bir diyaloğa girmek istemediklerinin, durumu istikrarsızlaştırmak üzerine, Donbass halkına diz çöktürmek üzerine oyun oynadıklarının fazladan bir kanıtı" dedi.

'FAİLLER VE ORGANİZATÖRLER CEZALANDIRILACAK'

Bu cinayetinin organizatör ve faillerinin cezalandırılacağı mesajını veren Rusya Devlet Başkan, "Bu suçun organizatör ve faillerinin hak ettikleri cezayı çekeceklerini umuyorum" ifadelerini kullandı.

DONETSK HAREKAT KOMUTANLIĞI İKİNCİ BAŞKANI: SUİKASTIN ARKASINDA ABD VAR

Aleksandr Zaharçenko'nun suikasta kurban gitmesinin ardından, DNR Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin ABD'yi suçladı.

Rossiya-1 televizyonuna konuşan Eduard Basurin, ''Zaharçenko cinayeti ABD’nin organizasyonu. Onlar doğrudan bu süreçte yer aldı'' dedi.

Basurin, "Cinayetin temel amacı, cumhuriyetimizin içindeki ve cephe hattındaki durumu istikrarsızlaştırmak" vurgusu yaptı.

DNR Komutanı, Ukrayna ordusu ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’ya şöyle seslendi: "Hiçbir şey yapamazsınız. Cumhuriyetimizin sınırlarını koruyoruz."