'Annelik istismarını bırakın tedbir alın ve okulları açın'

Günlük dijital gazete Boyun Eğme'de bugün Milli Eğitim Bakanı'nın paylaştığı anneler günü videoları, eğitim sisteminin getirildiği durum manşete taşındı.

Haber Merkezi

AKP iktidarı pandemiyle geçen iki yıl boyunca sağlıktan kamusal harcamalara her alanda çok kötü bir sınav verdi; ama en çok çuvalladığı başlıklardan biri de eğitim sistemi oldu.

Günlük dijital gazete Boyun Eğme de bugün manşetine Milli Eğitim Bakanı'nı ve eğitim sisteminin durumunu taşıdı:

"'Dünyanın en iyi uzaktan eğitim altyapısına sahibiz' derken yüzü kızarmayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, iki gündür Anneler Günü videoları paylaşırken de yüzü kızarmıyor. İki yıl boyunca herhangi bir kamusal destek sunmadan eğitimin tüm yükünü üzerlerine yıktığı annelere utanmadan Anneler Günü videosu çekiyor ve diyor ki: 'Verdiğiniz destek, gösterdiğiniz çaba, gayret ve ilginiz için çok teşekkür ederiz.'

Kadınlar ne çiçekler istiyor, ne kuru teşekkürler, ne de annelik güzellemeleri...

Kadınlar ücretsiz kreşler, yaşlı ve hasta bakımevleri istiyor, okullar açılsın istiyor, ev işlerinden kurtulmak istiyor; daha da ötesi sömürülmeyecekleri, şiddet görmeyecekleri eşit ve özgür bir ülke istiyor! Elbette kuracaklar bu ülkeyi ve o zaman çocuklarla geçirdikleri zamandan geriye yorgunluklar değil, en güzel anılar kalacak."

Boyun Eğme'nin 276. sayısı çıktı

Boyun Eğme'ye buradan ulaşabilir, abonelik için [email protected] adresine mail gönderebilirsiniz.