Futbol ligi farklı bir nedenle erteleniyor!

TFF Başkanı Aydınlar, liglerin ertelenebileceğine ilişkin bir açıklama yaptı. Ancak liglerin başlamasının ertelenmesine gerekçe olarak "sıcak havaları" gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Ligin Ağustos'ta başlaması sağlık açısından sakıncalı" dedi. Aydınlar, ligin sıcak havalar nedeniyle Ağustos ayının sonundan önce başlamayacağını söyledi.

Aydınlar belgeleri görmeyecek
Öte yandan futbolda 'Şike Soruşturması' ile ilgili belge klasörleri Savcılık tarafından bugün TFF'ye iletildi. Ancak TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, görme hakkı olmasına rağmen belgeleri görmeyeceğini belirtti.

Aydınlar, "Belgeleri etik kurul inceleyecek. İnceleme sonrasında etik kurul bir rapor verecek. Raporda da burada şike vardır, burada teşvik primi vardır diyecek ya da yoktur diyecek. Biz de etik kurulun kararına göre karar vereceğiz" dedi.

Hafta başına kadar karar verilecek
Belgelerin incelenmesi ve liglerin durumuna ilişkin ise Başkan Aydınlar, "Onu biz uzatmamak istiyoruz. Bu hafta sonu mümkünse, değilse önümezdike hafta başında, ligleri başlatacağımız tarihi yani mevcut takvimdemi başlatacağız, yoksa ertelememiz gerekecek mi bunu fazla uzatmadan, bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başında bu kararı vermek istiyoruz ama arkadaşlar dosyalara baksınlar, ondan sonra bu kararı verelim" dedi.

(soL-Haber Merkezi)