Erdoğan'a 'Allah ıslah etsin' diyen Enes Kanter: Özür dilenecek bir şey yapmadım

NBA'de forma giyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir fotoğrafını paylaşarak 'Allah ıslah etsin' yazan Enes Kanter, özür dilenecek bir şey yapmadığını söyledi.

Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen ve bu nedenle Türkiye A Milli Basketbol Takımı kadrosundan çıkarılan Enes Kanter açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde NBA takımlarından Oklahoma City Thunder'la 4 yıllığına 70 milyon dolarlık anlaşma yapan basketbolcu, kendisini milli takımdan çıkaran Harun Erdenay'a tepki göstermişti.

Kanter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğine katılan Harun Erdenay, Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu ve Erdoğan'ın birlikte çekildiği fotoğrafı Twitter'dan 'Allah ıslah etsin' yorumuyla paylaşmıştı.

Zaman Gazetesi'ne konuşan Kanter, Harun Erdanay'ın "Enes, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemeli" açıklaması ve milli takıma neden seçilmediği ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Mili takıma çağrılmamasına değinen Kanter, "Kadro dışı bırakıldığım açıklandıktan sonra konu ile ilgili hissiyatlarımı açıkça ifade etmiştim. Öne sürülen gerekçelerin basit ve tatmin edici olmadığını söylemiştim. Hatta meselenin asıl sebebinin 'siyasi görüşüm ve inandığım değerler'den oluştuğunu da net bir şekilde ifade etmiştim. Söylediklerimin arkasındayım ve söylediklerimi hissi patlama değil, realitelerin ifadesi olduğunu bir daha söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'HOCAEFENDİ'Yİ SEVDİĞİMİ İFADE EDERKEN HİÇBİR ENDİŞE DUYMUYORUM'
Gülen Cemaati'ne olan yakınlığını ile ilgili de konuşan Kanter, "Ben Hocaefendi'yi sevdiğimi ifade ederken hiçbir endişe de duymuyorum. Neden olsun ki!? Hocaefendi bugün tüm dünyada takdirle anılan bir İslam alimidir. Hem Türkiye olarak, hem de İslam alemi olarak gururla örnek olarak gösterebilecegimiz bir şahsiyet. Onun ne yanlışını ne ayıbını görmüşler ki, onunla anılmanın yanlış olduğunu ifade ediyorlar. Ben Hocaefendi'nin kendi tabiriyle 'Ben sizi utandıracak birşey yapmadım' sözüne en canı gönülden inanıyorum ve onun daha çok insana anlatılması gerektiğine inanıyorum. Sonuçta bu hareket kendisinin egosu için değil. O sadece Allah, Peygamber anlatıyor ve İslami değerlerin tekrardan canlanması için uğraşıyor. Hayatını buna adamış ve bunu ispatlamış. Şimdilerde dünyanın 170 ülkesinde bu inandığı değerlerin bayraklandığını görüyoruz. O yüzden Hocaefendi'yi anlamak, anlatmak ve önünü açmak, onun ifade etmeye çalıştığı değerleri anlamak, anlatmak ve önünü açmak demektir. Ne şimdi ne de gelecekte inandığım değerleri ifade etmekten çekinmeyeceğim, utanmayacağım. İnsan sadece utanılacak birşey yaptığı zaman utanır. Bunların hiçbirisinde utanılacak birşey yok. Ancak bunları eksiklik yanlış gibi görenler utanmalıdırlar" dedi.

'ÖZÜR DİLENECEK BİR ŞEY YAPTIĞIMA İNANMIYORUM'
"Birkaç gün önce Twitter'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harun Erdenay ve Hidayet Türkoğlu'nun yer aldığı bir grup fotoğrafı paylaştın. Twittin arından Harun Erdenay senin için 'Hemen Türk halkından ve Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeli' dedi. Bununla ilgili neler söylemek istersin?" sorusuna Kanter şu cevabı verdi:

"Özür dilenecek birşey yaptığıma inanmıyorum. Orada anlatmak istediğim çok açık. Son 2 senedir Hizmet Hareketi'nin üzerine bir nefret kampanyası başlatanların beni de hedef aldığını ve milli takımda oynama liyakatim olmasına rağmen alınmama sebebinin bu olduğunu önceden de ifade etmiştim. Tüm bu realiteyi bir resime sığdıran bir kare gördüğümde paylaşmak istedim. Resimdeki sporcuların hiç birisine şahsi bir saldırı veya rencide edici bir ifade kullanmadım. Yapılanın yanlış olduğunu ve yaptıklarından dolayı Allah'ın ıslah etmesi temennisinde bulundum. Yaptıkları yanlışa dua ile mukabelede bulunduğum için teşekkür etmeleri gerekir, ki umuyorum birgün yaptıklarının yanlış olduğunu anlayacaklardır. Ben dün de bugün de yarın da resimdeki sporcularla hep görüştüm ve görüşürüm de. Kimsenin şahsına karşı bir husumetim ve kastım yoktur, olmaz da. Siyasi baskı ve kendi ifadeleriyle 'cadı avı' bittiğinde, toz duman ortadan kalktığında, bu insanlar yine benimle görüşecekler ve beraber çalışacağız. O yüzden ben onların şahıslarını hedef almadığım gibi, onların da meseleyi şahsıma çevirmemelerini temenni ediyorum."