Çanakkale üniversitelilere sahip çıktı

Çanakkale’de Ülkü Ocakları’na bağlı olduğu bilinen kişilerin yaklaşık 15 gündür devrimci, yurtsever öğrencilere yönelik faşist saldırıları duyarlı Çanakkalelilerin de katıldığı bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

Çanakkale’de Ülkü Ocakları’na bağlı olduğu bilinen provokatörler, özellikle final sınavı dönemine denk getirdikleri saldırılarıyla devrimci, yurtsever öğrencileri hedef almayı sürdürüyor. Çoğunluğu öğrenci olmadığı halde üniversite içinde cirit atan Ülkü Ocakları’na üye olduğu söylenen kişiler, son olarak Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunan ÖSEM binasında öğrencilere saldırı gerçekleştirmiş, çok sayıda öğrenci yaralanmıştı. “Barışın kenti” olarak bilinen Çanakkale kamuoyunda tepkiyle karşılandığı görülen bu örgütlü saldırılar, bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

Yapılan açıklamada, 15 gündür süren saldırılara ilişkin öğrencilerin Rektörlük’e gerekli bilgileri vermelerine ve saldıran kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunmalarına rağmen herhangi bir somut önlem alınmadığına işaret edildi.

Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: “Bunca saldırılardan sonra Ülkü Ocağı önünde toplanıp slogan atan güruh, bu cesareti nereden alıyor? Bu toplanan grup, İmam Hatip Lisesi’nin yurdundaki öğrencileri oraya kimlerin desteğiyle taşımıştır? Elinde sopalarla şehirde öğrenci avına çıkan 20 kişilik grubu ve onların saldırısını nasıl oluyor da hiçbir Emniyet görevlisi görmemiştir? Bilim yuvası olması gereken üniversitede parasız, bilimsel, demokratik, ana dilde eğitim isteyen öğrencilere ceza yağdıran Rektörlük, bu durum karşısında neden sessiz ve aciz kalmaktadır? Bu soruların cevabı çok açıktır. Arka çıkılıyor, destekleniyor, görmezden geliniyor… Fakat bundan sonra hiçbir kurumun, yetkilinin umursamazca davranışları kabul edilemez. Üniversitede yaşanacak bir olayda Üniversite Rektörü ve Üniversite Güvenliği, aynı şekilde şehir merkezinde gerçekleşecek bir olayda ise Vali ve Emniyet Müdürlüğü sorumlu tutulacaktır.

Geleceğin aydınlık yüzleri olan üniversitelilere yönelik saldırılar karşısında biz de onların yanındayız. Herkes şunun farkına varsın ki, ‘barışın kenti’ olma misyonunu üstlenen Çanakkale’de karanlık hesaplarla yapılan saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız.”

KESK, SES, Halkevleri, TKP, ÖDP, EMEP, BDP, ESP, EHP, Öğrenci Kolektifleri, Emek Gençliği, DGH, YDG ve Çanakkale Gençlik Derneği Girişimi tarafından gerçekleştirilen açıklamaya duyarlı Çanakkalelilerin de destek verdiği görüldü.

(soL - Çanakkale)