Medya matematiği: 10.000 > 100.000

Koskoca Mustafa Sarıgül, partisini kurmak için çıkmış yola ve rivayete göre on bin kişi toplamış meydana, bunun yanında Ankara’daki yüz bin baldırıçıplağın mitinginin lafı mı olur!

Dün iki miting vardı. Biri Ankara’da, biri İzmir’de. Bir tatil günü evinde oturup da, memlekette neler olup bittiğini televizyondan izleyenler, koca gazetelerin internet sayfalarını takip edenler, bunu fark edememiş olabilirler diye söylüyoruz. Çünkü oralarda, ortalık Sargül’ün İzmir mitinginden geçilmiyordu.

Önem sıralaması meselesi! Koskoca Sarıgül, hani Türkiye Demokrasi Hareketi lideri, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partisini kurmak için çıkmış yola ve rivayete göre on bin kişi toplamış meydana, bunun yanında Ankara’daki yüz bin baldırıçıplağın mitinginin lafı mı olur!

İzmir’de ağır top Hikmet Çetin var Ankara’da kim var? Hiç, adı sanı bilinmez garibanlar… İzmir’de ne dedi Sarıgül? Saydı tek tek, yabancı sermayeye pazarlanacak yerleri, kazanılacak paraları. Ankara’dakiler? Peh, üç-beş kuruş geçim parası, TEKEL’i sattırmayız, vatanı sattırmayız filan… İzmir’de sermaye konuştu sermaye, Ankara’da sefil emek… İzmir’de sisteme çareler üretti Sarıgül, Ankara’da sistemi sarstı bozguncular. İzmir’de tokluk vardı, Ankara’da açlık…

Sarıgül’ün on bini rivayet de olsa, Ankara’nın yüz bininden önemliydi elbet ve bizim medya, haber sıralamasında “işlev”e önem verirdi ne de olsa…