Öğrenciye dizüstü bilgisayar rüşveti

Kocaeli Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ihale bile açılmaksızın öğrencilere bilgisayar dağıtımı yapmaya başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halkın cebinden çıkan paralarla kent için ayrılan ödeneğin bir bölümünü, binlerce öğrenciye hediye dizüstü bilgisayar dağıtmak için kullanıyor. Başkan Karaosmanoğlu’nun ikinci dönem seçim bildirgesinde yer alan "bedava dizüstü bilgisayar dağıtımı" bir süre aksadı. Planlandığı gibi gitmeyen dağıtım dolayısıyla eleştiri oklarına hedef olan Karaosmanoğlu, yasal prosedüre dikkat etmeksizin harekete geçti. İhale açılmaksızın binlerce dizüstü bilgisayar alımı yapılırken ilköğretim 8 ve 7. sınıf öğrencilerine dağıtım yapıldı bile.

Bu usulsüz alım yüzünden, AKP kadrolarını "yandaşlarına para kazandırma uğraşı içinde olmakla" eleştirenlerin sayısı artarken, AKP'liler dağıtımı "kaliteli eğitim" adı altında savunuyorlar.

Halk üniversitesi tanımı
Kocaeli’nde, belediye kaynaklarıyla mesleki eğitim kursları açan bir yapı bulunuyor. Belediye yan kuruluşu şirketler gibi çalışan ve adı KO-MEK olan bu kurum eliyle milyonlarca lira çeşitli eğitim alanlarına kaynak olarak aktarılıyor. Dizüstü bilgisayar dağıtımı da KO-MEK projesi olarak gerçekleştiriliyor. Bu konuda eleştirilere yanıt vermeye çalışan Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitimde başarı topyekün bir sosyal sorumluluk ve gayret işidir. Biz üzerimize düşen sorumluluğu halk üniversitesi adını verdiğimiz KO-MEK aracılığı ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Çocukların ve gençlerin en iyi şekilde eğitim alması, kentimizin eğitimde de ön sıralardaki yerini alması en büyük arzumuzdur” dedi.
(soL - Kocaeli)