“Bizde ayrımcılık olmaz”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP’nin tam bir eşitlik anlayışı içinde vatandaşa hizmet götürdüğünü söyleyerek, partisinde kesinlikle bir ayrım anlayışı olmadığına bütün kalbiyle inandığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde restore edilen Mehmet Akif Ersoy Evi'ni gezdi. Tacettin Dergahı ve Camisi'ni de gezen Günay, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün buralarda bir çalışma yürüttüğünü hatırlatarak "Uzun zamandan bu yana ihtiyacımız olan bir hizmeti gerçekleştiriyorlar. Yıllar önce burası yüz kızartıcı bir durumdaydı" dedi.

Aynı günün Tevfik Fikret'in de doğumgünü olması vesilesiyle Ertuğrul Günay, iki şairi "barıştırma" girişiminden de bahsetti. Günay, "Belki gelecek yıllarda edebiyat ve fikir dünyamız içindeki tartışmaları bir uzlaşmayla noktalamak açısından, aynı hafta içinde farklı etkinlikleri birleştiren, ortak etkinlikler, sempozyumlar yapmak niyetindeyiz. Akif ile Fikret'in geçmişteki kavgasını geçmişe bırakıp, bugün aradıkları ortak idealler çerçevesinde bir uzlaşmayı, ortaya çıkarmak konusunda bir çalışma yapacağız. Bu yıl bir fikir düzeyinde bunları söylüyorum, ancak gelecek yıllarda ortak eylemler yapacağız" şeklinde konuştu.

Ayrımcı değil eşitlikçiler
Gazetecilerin Alevi açılımıyla ilgili soru sorması üzerine Günay, partisinde kimsenin ayrımcılık yapmadığını, yapmayacağını savundu. Henüz bu açılım için gerekli kaynağın nereden bulunacağı konusunda hükümette müzakere yürütülmediğini belirten Günay, "Şuna bütün kalbimle inanıyorum. Bizim hükümetimizin herhangi bir bireyinin, hatta mensubu bulunduğum siyasi partinin, yurttaşlarımızı Alevi-Sünni, Türk-Kürt, inanan-inanmayan, Müslüman- Hristiyan diye bir ayrım anlayışı kesinlikle yoktur. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin, 70 milyon bütün yurttaşların hizmetindeyiz. Onlara tam bir eşitlik anlayışı içinde, Anayasa'nın ve evrensel hukuk değerlerinin gösterdiği çerçevede tam bir eşitlik anlayışı içinde hizmet götürmek bizim görevimiz, boynumuzun borcudur" dedi.

Bakan Günay, turizm sektörünün krizden etkilenmemesi için de "bazı yöntemler bulacaklarını" ifade etti.