Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan süresiz, dönüşümlü açlık grevi kararı

Alevi Bektaşi Federasyonu, "Savaşa hayır! Çocuklar ölmesin" diyerek başladığı açık grevini süresiz, dönüşümlü olarak sürdürme kararı aldı.

Haber Merkezi

Çatışma ve ölümlere karşı "Savaşa hayır! Çocuklar ölmesin" denilerek Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından başlatılan açlık grevinin 4. gününde süresiz ve dönüşümlü olarak devam ediyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun konuya ilişkin açıklamasında şöyle denildi:

Yeni canlarımızın açlık grevimize katılması ve yaşanan bu savaşın yarattığı tehcir ve öldürme politikalarının,ülkemizin bütününe yayılma kaygısından ve hali hazırda alevi örgütlenmesinin yaşanan bu süreçte kendisinden beklenen tavrı gösterme gerekliliğinden kaynaklı olarak açlık grevimizi burada sınırlı tutmayıp yaşadığımız topraklarda, var olduğumuz her yerde devam ettirme kararı aldık.

...

Bunun içindir ki’ SAVAŞLARA HAYIR ÇOCUKLAR ÖLMESİN..!’ şiarıyla üç günlük olarak başladığımız açlık grevimizi süresiz olarak dönüşümlü ve bulunduğumuz tüm alanlarda devam ettireceğimizi siz değerli dostlarımızla paylaşıyoruz. Biz biliyoruz ki, bu topraklarda yüzünü aydınlığa dönmüş tüm duyarlı insanlar,bizlerle birlikte bu savaşa karşı BARIŞ’ı ortak bir mücadele ile tesis edecektir.7