Erdoğan'ın 'lafından' vazife çıkardılar: Dünya Beşten Büyüktür Derneği kuruldu

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM'nin beş daimi üyesinin veto hakkını eleştirirken kullandığı sözlerden ilham alınarak "Dünya Beşten Büyüktür Derneği" kuruldu. Derneğin İslam coğrafyasındaki haksızlıklara karşı mücadele edeceği açıklandı.

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler'in (BM) beş daimi üyesinin veto hakkını eleştirirken kullandığı "Dünya beşten büyüktür" sözlerinden ilham alan bir grup "Dünya Beşten Büyüktür" adıyla dernek kurdu.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güler, içinde bulunulan çağın bir yandan bilginin evrenselleştiği, teknolojik imkanların en üst seviyelere yükseldiği, diğer yandan zulmün, savaşların, haksızlıkların ve ölümün yaygınlaştığı, insan haklarının hiçe sayıldığı, açlığın zirve yaptığı bir çağ olduğunu söyledi.

Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yakın geçmişte Bosna, Afganistan örneklerinde olduğu gibi bugün de Irak'tan Suriye'ye, Filistin'den Yemen'e, Mısır'dan Libya'ya, Afganistan'dan Ukrayna'ya kadar geniş bir coğrafyada, her gün bombalar patlıyor, milyonlarca insan evlerini kaybediyor ve mülteci olmak zorunda kalıyor. Hayata henüz gözlerini açmış çocuklar enkaz altında hayatlarını kaybediyor. Kadınlar tecavüze uğruyor, korumasız siviller savaşın gölgesinde hayat mücadelesi veriyor. Dünya nüfusunun büyük bir kısmının masa dışında bırakıldığı, 1.7 milyar müslümanın temsil edilmediği bu adaletsizlik düzenine karşı çıkıyoruz. Özellikle İslam coğrafyasındaki haksızlıkların, zulümlerin, yoksullukların ortadan kaldırılması için bir sivil toplum kuruluşu olarak mücadele etmek ve çaba sarf etmek en büyük amacımızdır."