Bekir Bozdağ kimdir: Defalarca Gülen’i savunmuş, çocuk istismarlarına 'küçüğün rızası' demişti

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi kararını okuyan Bekir Bozdağ, geçmişiyle tartışmalı bir isim. 

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis’te okundu. Bununla birlikte Atalay’ın vekilliği resmen düşürüldü. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yurtdışında olması nedeniyle kararı Bekir Bozdağ okudu. Kurtulmuş'un, bu hukuksuz kararı okumamak için Meclis'te bulunmadığı yorumları yapıldı.

Kararı okuyan Bekir Bozdağ’ın yüzüne muhalefet vekilleri tarafından anayasa kitapçığı fırlatılırken Bozdağ’ın geçmişte yaptıkları gündeme geldi.

Fethullah Gülen’i defalarca kez savunmuştu: ‘Gülen, Türk milletinin yetiştirdiği değerli bir kıymettir’

Bekir Bozdağ, 2011 yılında Meclis’te yaptığı bir konuşmada Fethullah Gülen’in yaptıklarının devlet denetimine açık olduğunu söylemiş, Gülen’in “değerli bir kıymet” olduğunu savunmuştu. 

AKP Milletvekili Bekir Bozdağ, Meclis’te yaptığı konuşmada Fethullahçı Cemaat için “Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi, gözetimi altında her şey açık” sözlerini sarfetmişti. 

Bekir Bozdağ öte yandan Antalya’da yaptığı bir konuşmada, Gülen için şunları söylemişti: “Bu ateşi yakan, bu yolu açan, bu fikri veren ve bu yolda yürüyenlere destek olan her türlü katkıyı sunan muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye de Antalya’dan gönül dolusu selamlar saygılar gönderiyorum.”

Tecavüzcüleri koruyan yasayla ilgili: ‘Küçüğün rızası var’

2016 yılında tartışmalarla Meclis’ten “cinsel istismar düzenlemesi” olarak geçen ve geçmişte küçük yaşta evlendirilerek tacize uğrayan çocukları ilgilendiren düzenlemenin değiştirildiği dönemde Bekir Bozdağ adalet bakanıydı. 

AKP’lilerin eliyle geçirilen düzenleme, o dönemde pek çok gerici oluşumun desteğini almıştı. 

Adalet Bakanı Bozdağ’ın düzenlemeyle ilgili “Küçüğün rızası var” sözleri o yıllarda çok tartışılmıştı. 

Bekir Bozdağ’ın “Küçüğün rızası var” diyerek savunduğu düzenlemeyle ilgili şunları söylemişti: 

“Yaş şartı nedeniyle resmi nikah kıymadan evlenenler var. Bu ülkenin gerçeği. Aileler bu evlilikleri gerçekleştiriyorlar ama yaş tutmadığı için resmi nikah kıyamıyorlar. Çocuk olduğunda da koca hapse gidiyor, anne de kucağında bebeğiyle kalıyor. BİMER’den gelen çok fazla mektup var. İlgili ceza dairesindeki hakimlerin çözüm bulun diye talepleri var. Ortada yaşanan bir sorun var. 16 yıl boyunca cezaevinde olanlar var. Bunlar cinsel istismarı yapmadılar, ailenin ve küçüğün rızası var. Ortada yaş sorunu var. Anne ve babaların yaptığı yanlışları hem kadın çekiyor hem erkek çekiyor.

Bu geçici bir düzenlemedir. Geçmişe dönük bir defa uygulanacaktır. Geleceğe yönelik değildir. Başka bir değişiklik yapılması söz konusu değildir. Buradan tecavüzcüler yararlanacak diyenler büyük bir çarpıtma yapıyorlar. Bunun olması mümkün değil.”