Wall Street temsilcileri ve imalat sektörü, Beyaz Saray'ı mesken tutmuş

Trump'ın göreve başlamasının üzerinden 100 gün geçmişken, bu süre zarfında Wall Street temsilcileri ve üretim sektöründen tekellerin yüzlerce kez Beyaz Saray'a gelip gittiği öğrenildi.

Dış Haberler

Yarın, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasının 100. günü.

Reuters'in haberine göre, 20 Ocak'taki göeve başlama töreninden bu yana, en az 186 şirket temsilcisi, Beyaz Saray'a giderek Trump ya da Trump'ın danışmanlarıyla görüştü.

Trump'ın çoğunlukla "Tekellerin Amerikası" (Corporate America) temsilcileri ile görüştüğü belirtilirken, teknoloji ve eğlence sektörlerini "göz ardı" ettiği ileri sürülüyor. Örneğin Apple CEO'su Tim Cook ve diğer teknoloji devi temsilcileri, Trump ile 20 Ocak'tan önce görüşmüş.

Trump'ı en çok ziyaret edenler arasındaysa, yeni başkanın önem verdiği imalat sektöründeki dev tekellerin temsilcileri yer alıyor. Ford Motor Co CEO'su Mark Fields 4 kez; General Motors CEO'su Mary Barra en az 4 kez ve Boeing temsilcileri en az 3 kez Trump'la görüştü.

Reuters'in araştırmasına göre, 21 Nisan'a kadar Trump yönetiminin "çekirdeğine" ulaşan firmalar genellikle imalat sektöründen ve Wall Street'ten.

Reuters'in bildirdiğine göre, imalatçılar ve Wall Street temsilcilerinin Barack Obama yönetimine erişimi de kolaydı.