ODTÜ rektörü orman katliamını savundu: Açıklamada dikkat çeken çelişkiler

ODTÜ ormanlarının katledilmesine göz yuman rektörlük, bugün yaptığı açıklamada bir önceki açıklamasıyla çelişen ifadeler kullandı. Belediyeyle yapılan protokolü savunan rektörlük, ağaçların sökülüp betona teslim edilmeye çalışılan ODTÜ'de "kesilen ağaç kadar ağaç dikilecek" demesi de dikkat çekti.

Haber Merkezi

AKP'nin ODTÜ ormanlarını katletmesine yönelik tepkiler sürerken ODTÜ Rektörlüğü'nden ağaçların yok edilmesini adeta savunan bir açıklama yapıldı.

Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök imzasıyla yayımlanan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle yapılan protokol gereği "düzenleme" yapıldığını savunan Rektörlük, bir önceki açıklamasıyla da çelişen ifadeler kullandı.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Rektörlük, bir önceki açıklamasında "İncek Bulvarı Bağlantı Yolu 4 şerit gidiş ve 4 şerit geliş olarak; ilk önce planlandığı gibi 50 metre değil, 38 metre olarak yapılacaktır" ifadelerine yer vermişti. 

Ancak bugünkü açıklamada, "Çevre düzenlemeleri gereği, bazı yerlerde en fazla 75 metre olup (mevcut yangın yollarıyla beraber), iki noktada U-dönüşü yapılacağı için sadece bu bölümlerde genişlik 135 metreye ulaşmıştır" denildi.

Böylece rektörlüğün ODTÜ ormanlarının ne kadarının katledileceği hususunda tutarlı olamadığı anlaşıldı.

BETONA ÇEVİRİP AĞAÇ DİKECEKLERMİŞ

Açıklamanın bir diğer dikkat çeken kısmı ise ağaçların sökülüp betona teslim edilmesi kabul edilirken "yeniden ağaçlandırma" yapılacağı yönünde rektörlüğün teminat sunması oldu.

Çelişkili açıklamalarıyla dikkat çeken rektörlüğün, "Protokolde, alandan çıkarılan ağaç miktarının tespit edilmesini izleyerek, bu miktarın iki katından az olmamak üzere arazimiz içinde Üniversitemizin belirleyeceği bir alanda ağaç dikileceği de teminat altına alınmıştır" ifadelerini kullandığı görüldü.

ODTÜ ormanlarının katledilmesine göz yuman bir açıklama yapan rektörlüğün, "Üniversitemizin doğal alanları her zaman gurur kaynağımız olup, bu alanı tüm Ankaralılar için titizlikle korumaya ve geliştirmeye özen gösteriyoruz" demesi de dikkat çekti.