Erdoğan: Ben ne Şii ne Sünni'ye bakarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kim kimi öldürüyor diye baktığımızda, mezhebe bakmıyorum. Ben ne Şii ne Sünni'ye bakarım. Beni Müslüman ilgilendiriyor" dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İran'dan alınan doğalgaz fiyatından şikayet etti.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

30 milyar dolar hedefimizde gerideyiz. En pahalı doğalgazı İran'dan ithal ediyoruz. Fiyatları aşağıda olsa biz İran'dan daha çok doğalgaz alırız. Bunu uygun bir noktaya taşımamız lazım, getirmemiz lazım. Diğer ürünler konusunda da 30 milyarlık hedefler konusunda bir an önce sonuçlandırmalıyız. Müşterek yapmamız gereken çok şeyler var. Ulaşımda sıkıntıları aşmamız lazım. Bürokrasi bazı yerlerde işi engellemeye devam ediyor. Turizmdeki tecrübemizi İran ile paylaşmak isteriz. İran'la müşterek çalışmalara girmemiz mümkün. Alışverişlerde İran ve Türkiye'nin yerli paraları kullanılsın. Döviz kurunda başka paraların baskısı altında kalmamalıyız. Tarih adeta Irak’ta katledildi. Aynı şekilde Suriye’de 300 bin insan öldü. Kim kimi öldürüyor diye baktığımızda, mezhebe bakmıyorum. Ben ne Şii ne Sünni'ye bakarım. Beni Müslüman ilgilendiriyor. Ama yine insan çok acımasız. Bu kana bu zulme son vermeliyiz. Bizler de bu işde ne kadar arabulucuk yapabiliyoruz bunların üzerinde duralım ve netice alalım diye düşünüyorum.