İsmet Yılmaz'dan 'Bu Bakan Türkiye'de yaşamıyor mu' dedirten açıklama!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'de eğitimin çok iyi bir noktaya ilerlediğini" savundu... Uluslararası Öğrenci Değerlendirmesi Programı PISA verilerine göre 72 ülke arasında sonlarda yer alan Türkiye'nin Milli Eğitim Bakanı'nın bu açıklaması, "Bu Bakan Türkiye'de yaşamıyor mu" dedirtti.

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulunun "Mesleki Eğitimdeki Yenilikler" konulu toplantısında, işitenleri gülümseten bir açıklama yaptı. "Türkiye'de eğitimin çok iyi bir noktaya ilerlediğini" ifade eden Yılmaz'ın bu açıklaması dinleyicileri şaşırttı. 

EĞİTİMDE "SANAYİ ODASINI ÇÖZÜM ORTAĞI OLARAK GÖRÜYORLAR"MIŞ! 

Yılmaz, toplantıda Türkiye'nin genel eğitimi hakkında İstanbul Sanayi Odası'nın temsilcilerine bilgi sunacaklarını söyledi. İSO'yu çözüm ortağı olarak gördüklerini belirten Bakan Yılmaz, “Eğitimde hangi noktadayız? Gelecekte neler yapacağız? Birlikte inşallah Türkiye'nin eğitimini, şundan çok eminiz daha bir noktaya getireceğiz, nokta. Şundan çok eminiz; emin olduğumuz husus Türkiye'nin eğitimi geçmişten çok daha iyi, 10 yıl öncekinden çok daha iyi, 20 yıl öncekinden çok daha iyi. Bundan sonra da umutluyuz" diye konuştu.

ULUSLARARASI VERİLERE GÖRE TÜRKİYE EĞİTİMDE SON SIRALARDA

Uluslararası Öğrenci Değerlendirmesi Programı (PISA) tarafından birkaç gün önce açıklanan 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye listenin sonlarında yer alan ülkeler arasına girmişti. 72 ülke arasında Türkiye, bilim alanında 52'nci, okuma becerileri alanında 50'nci, matematik alanında ise 49'uncu sırada yer almıştı.