ABD aşığı çete yine sahne aldı

Yurdun dört bir yanında emperyalizme karşı başlattıkları kampanyayı sürdüren Türkiye Komünist Gençliği üyelerine, AKP ve MHP destekli çeteler saldırdı. Son günlerde AKP'nin ABD ile arayı düzeltmek için yaptığı görüşmeler tüm hızıyla sürerken, ülkede emperyalistlere karşı mücadele edenlere kendi çetelerini saldırtmaları şaşırtmadı.

AKP "stratejik müttefikiz" çıkışlarıyla ABD ile arayı düzeltme yolunda ilerlerken, çetelerini üniversitelerde ve ülkenin dört bir yanında emperyalizme karşı mücadele başlatan komünistlere saldırtmaya başladı.

Dün Antalya ve Tekirdağ'da, geçen hafta sonu da Samsun'da yaşanan saldırılar AKP-MHP koalisyonunun ABD sevgisini bir kez daha akıllara getirdi.

ABD 6. Filosunu Türkiye'ye gelirken kıble yapıp namaz kılan bir geçmişe sahip olan saldırganlara Türkiye Komünist Gençliği, "Emperyalizmi hedef alamayanlar, emperyalizmi yenemez. Onlar nutuk çeker, denize yine biz dökeriz" yanıtı vermişti.

ANTALYA'DA VE TEKİRDAĞ'DA SALDIRI

Antalya Akdeniz Üniversitesi Merkez Kampüs Meltem çıkışında, emperyalizme karşı yürüttükleri kampanyanın bildirilerini dağıtan Türkiye Komünist Gençliği (TKG) üyesi üniversite öğrencilerine, ülkü ocaklarından olduğu anlaşılan faşist çete saldırdı.

Öğrencilerin etrafını çeviren faşistler, gençlerin çantalarına el koymaya çalıştı. Kendilerini kolluk kuvvetlerinin yerine koyan çete mensupları, öğrencilerin çantalarına el koyup, arama yapmaya kalkıştı.

Çalışmaya katılanları "gözaltına" alacaklarını söyleyen faşistler, öğrencilere tehdit, hakaret ve küfürler savurdular.

Çantalarını vermeyen ve çalışmalarının meşru olduğunu savunan gençlere saldıran faşistler, dört TKG üyesinin hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.

Benzer bir saldırı gündüz saatlerinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleşmişti.