‘FETÖ Borsası’nın Gülenciler ayağı: Kur yaptığı kadın için rakibine ‘darbeci’ suçlaması

Hep Türkiye’deki kısmı konuşuldu ama, iddialara göre yurtdışındaki cemaatçiler de rakiplerini elemek için birbirlerini 15 Temmuz’la ilişkilendirmeye çalışıyor.

Haber Merkezi

Zaman gazetesinin eski Ankara muhabiri Ahmet Dönmez, firarilerden. Dönmez, uzun süredir esas olarak Gülen Cemaati ve 15 Temmuz konularında haberler yapıyor. Son olarak Fethullah’ın yeğeni Ebuseleme Gülen’le yaptığı söyleşiyle gündeme geldi.

Dönmez’in yayınlarında Cemaat’e yönelik de eleştiriler yer alması, firari dünyasında çeşitli tepkilere yol açıyor. Son örneklerden biri, Cevheri Güven’in Ahmet Dönmez’e “saf, salak, sazan” demesi.

Ancak daha ilginç bir bilgi, Dönmez’in Güven’e yanıt verdiği videoda değil, videoya dair paylaşımı üzerinden sosyal medyada yürüyen tartışmada ifşa oldu.

Eyüp Ensar Uğur, Ahmet Dönmez’in paylaşımına “Sen bana 4 yıl önce bir eski tüfek solcunun seni övmesini anlatmıştın” yanıtı yazdı. Dönmez, söz konusu kişinin Gün Zileli olduğunu söyledi.

‘Meğer bana ‘yaz’ dediğin, ikinci evliliğin için karşındaki rakipmiş’

Bundan sonra iki isim tartışmayı sürdürdü. Uğur’un Dönmez’e “MİT'in öfkeli küskünlerin etrafında pazarizitler gibi uçuştuğundan şüphe yok.Vicdanlarını bastırarak masum insanları hapislere atan hakimleri rahatlatacak yayınlarına pes doğrusu dedim” demesi üzerine Dönmez, Uğur’un kendisinden eski bir talebini ifşa etti:

“Hatırlar mısın, bana ‘darbe gecesi görev almış’ diyerek verdiğin bir mahrem imam ismi vardı. Karacılarla ilgilenen bir sivil abiymiş. Haberini yapmamı istiyordun.  Meğer, Avrupa’da yapacağın ikinci evliliğin için karşındaki ‘rakip’miş aynı zamanda. Ben umumu ilgilendiren meselelerde yazdığım zaman beni suçla, ‘hakimleri rahatlatacak yayınlar bunlar’ de, pes doğrusu de, sağda solda ‘Onu MİT’çiler yönlendiriyor’ diye algı oluştur; ama iş kendi evliliğinle ilgili bir rekabete gelince ‘Şu adam mahremmiş, karacılarla ilgileniyormuş, darbe gecesi de aktifmiş, onu da araştırıp yazabilir misin’ de. Pes doğrusu!”

'FETÖ Borsası' neydi?

15 Temmuz'daki darbe girişimi kamu kurumlarında bir tasfiye dalgasını peşinden getirdi. Soruşturmalar, tutuklamalar, Kanun Hükmünde Kararnamelerle meslekten atılanlar, yapılan sayısız yargılamalar ve verilen cezalar...

Ancak bu sürecin sonunda cezalandırılanlar kadar dokunulmayanlar ve yargılama aşamasındayken salıverilenler dikkat çekti. Bu şüphenin ardından ''FETÖ Borsası" denilen bir rüşvet çarkı çıktı.

Siyasi iktidarın gücünü arkasına alan kişiler, hakkında soruşturma yürütülen kişilere ulaşıyor. Dosyayı kapatma karşılığında milyonlar istiyordu.

Yargı ve Emniyet başta olmak üzere birçok kamu kurumunu içine alan bu çarkı yürütenlerin bir kısmı yargılandı ve tutuklandı.