İki davanın baş sanıkları yan yana: Seçil Erzan ve Dilan Polat'ın yolu koğuşta kesişti

"Fatih Terim Fonu" adıyla bilinen sonra "yüksek kârlı gizli fon" davasının sanığı Seçil Erzan ile "kara para aklama" dahil olmak üzere pek çok suçtan yargılanan Dilan Polat koğuş arkadaşı oldu.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz sene kara para ve dolandırıcılık gibi suçlamalarla gündemden düşmeyen iki isim Dilan Polat ve Seçil Erzan artık yan yana. 

Erzan kamuoyunda "Fatih Terim Fonu" adıyla bilinen daha sonra "yüksek kârlı gizli fon" ismini alan ünlü davanın baş sanığı.

Dilan Polat ve Engin Polat ise lüks araçlar, altın tozlu kahveler, gül dolu havuzlar, bir günde harcanan yüz binlerle gündeme gelmiş sonra da kara para aklama ve pek çok suçtan tutuklanmıştı. 

Seçil Erzan 1 yılı aşkın süredir, Dilan Polat ise 7 aydır tutuklu. 

Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklulukları süren Erzan ve Polat beraber kalmak için dilekçe verdi ve artık aynı koğuştalar.

Haberi Hürriyet’e konuşan Seçil Erzan’ın avukatı Bülent Aybirdi duyurdu.

Erzan ile Polat’ın bayram tatilinden önce beraber kalmaya başladıklarını, bunun da karşılıklı olarak cezaevi yönetimine dilekçe vererek yaptıklarını açıkladı. Seçil Erzan, Dilan Polat’la aynı odada kaldığı için hoşnut, morali iyi, aralarında da sıkıntı yokmuş. İkisine de bu durumun "çok iyi geldiğini" belirten Aybirdi, birlikte vakit geçirdiklerini, sohbet edip dertlerini paylaştıklarını söyledi. 

Öte yandan müvekkilinin önümüzdeki günlerde görülecek duruşma öncesi notlar hazırladığını da belirtti.

Erzan, Candan kardeşlerle kalıyordu

Seçil Erzan öncesinde sosyal medya ünlüleri Bahar ve Nihal Candan’la aynı koğuştu kalıyordu. Nihal Candan sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilirken, Bahar Candan ile Seçil Erzan’ın koğuşta tartıştığı iddia edilmişti.

Polat’ın koğuş arkadaşı Çataklı’ydı

Tutukluluğu sürerken Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedaviye alınan Polat, annesini 116, anneannesini ise 6 parçaya ayıran Rabia Çataklı ile aynı koğuşa konulmuştu.

Çataklı ile aynı koğuşta kalması nedeniyle geceleri uyuyamadığını söyleyen Polat, cezaevi yönetimine dilekçe vererek kız kardeşi Sıla Doğu ile aynı koğuşa geçmişti.

Ancak Dilan Polat, Sıla Doğu’nun 14 Haziran’daki tahliyesinin ardından koğuştu tek başına kalmıştı.

Dilan Polat neden tutuklu?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı.

Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Soruşturma kapsamında, Dilan Polat'ın 2019'da "şampiyonlar ligi" adıyla sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta yer alan bazı kişiler kimlikleri tespit edilip soruşturmaya dahil edilmiş, savcılık, sosyal medya ünlüsü olan bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmesini talep etmişti.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, sosyal medya ünlüleri Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman'a yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

Seçil Erzan neden tutuklu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 21 isim şikayetçi olarak yer alıyor.

Seçil Erzan için 'Özel Belgede Sahtecilik' ve 'Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık' suçlarından istenen ceza oranı da 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talebine çıktı. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.