Büyükekşi övünmüştü: TFF'nin kasasından teknik direktöre 770 bin liralık marka saat

Kamuda tasarruf tedbirleri konuşulan şu günlerde TFF yönetiminin 600'ü aşan kafilesiyle şampiyonaya gitmesi henüz gündemden düşmemişken Montella'ya 770 bin liralık saat alındığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024’e Gürcistan galibiyeti ile başlamıştı. Maç günü aynı zamanda Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın doğum günüydü. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli Takım Teknik Direktörü Montella'ya doğum günü sebebiyle saat hediye edildiğini söyledi. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maç sonrası galibiyeti tebrik etmek için aradığında ilginç bir diyalog yaşanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Hocamızın bugün doğum günü. Futbolcular maçı kazanarak ona hediye verdi” diye konuştu. TFF Başkanı Büyükekşi, konuşmaya katılarak "Hocamızın doğum günü. Ona saat hediye aldık" dedi. Montella, "Türkiye galibiyet alarak bana en güzel hediyeyi verdi" diye konuşurken Büyükekşi ısrarla "Saat aldık" demeye devam etti.

Şimşek’in tasarruf nedeniyle yeni vergileri gündeme getirdiği ortamda Montella’ya hediye edilen saatin Rolex marka olduğu ve parasının TFF kasasından çıktığı iddia edildi.

Gazeteci Tahir Kum, sosyal medya hesabından hediye saat için yaptığı açıklamada “Alındığı Yer: Zorlu AVM, Markası: Rolex, Ödenen para: 770 bin lira. Para TFF’nin kasasından çıkıyor, havasını Büyükekşi atıyor” dedi. "Sansürsüz Futbol" isimli YouTube kanalına çıkan Kum, şunları söyledi:

“Kol saati alabilirsiniz. Saatin arkasında Montella yazıyor. Çıkın yalanlayın. Deyin ki bunu sponsordan aldık. Hediye alamazsınız demiyorum. Ama bunu kameralar karşısında Cumhurbaşkanı ile telefonda konuşurken söyleyemezsiniz.”

Tasarruf paketine ne EURO 24 ne de doğum günü hediyeleri girdi

"Enflasyonla mücadele" adı altında hayata geçirilen kemer sıkma politikalarının son halkası "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ydi. Mehmet Şimşek'in kamu hizmetlerini kısıtlamaya kalktığı, kadro daraltılmasını öngördüğü pakete 3 milyon euroluk EURO 2024 harcamaları da milli takım koçuna alınan hediye de giremedi gibi duruyor.

TFF'nin, Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım kafilesi dışında 600'den fazla davetlinin masraflarını karşıladığı geçtiğimiz günlerde de gündeme geldi.

Pakette öne çıkan tedbirler şöyleydi:

3 yıl boyunca, emekli olanların sayısı kadar kamuya yeni personel alınacak

Kamuda personel servisi hizmeti, toplu taşıma olan yerlerde kaldırılacak

Kamuda yeni araç satın alma ve kiralama 3 yıl durdurulacak

İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecek

Bütçe dışı kaynaklardan taşıt kullanımı kurallara tabi tutulacak

Yabancı menşeili araç kullanımı yasaklanacak

3 yıl süreyle yeni hizmet binası alımı ve yapımı durdurulacak

Yeni bina kiralanmayacak. Yeni lojman ve sosyal tesis alımı/yapımı yasaklanacak

Yönetim kurulu ücretlerine tavan sınır getirilecek. Sadece bir kurumdan yönetim kurulu ücreti alınabilecek.

Yurt dışı geçici görevler sınırlandırılacak