Türkiye himayesindeki silahlı grup: Suriye'yi vurun!

Türkiye'nin himayesinde Suriye'de silahlı eylemler düzenleyen Özgür Suriye Ordusu'nun komutanı Riyad el Esad, batılı ülkelere "Suriye'nin stratejik hedeflerini vurun" çağrısı yaptı.

Hatay'da Suriye sınırına yakın bir askeri kampta üslenen ve Türkiye'nin himaye ettiği Özgür Suriye Ordusu'nun komutanı eski albay Riyad el Esad, yabancı güçlerin Suriye rejimi için ''stratejik olan bazı hedeflere'' hava saldırısı düzenlemesinden yana olduklarını söyledi.

Riyad Esad, telefonla AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Irak'ta olduğu gibi, yabancı birliklerin girişinden yana olmadıklarını, ancak uluslararası toplumun kendilerine lojistik destek sağlamasını istediklerini'' belirtti. Esad, ''uluslararası koruma, uçuşa yasak bölge ve tampon bölge oluşturulması ve rejim için çok önemli olan bazı stratejik hedeflere saldırı düzenlenmesini istediklerini'' belirtti.

Esad, hedef olabilecek bu ''stratejik hedeflerle'' ilgili soruya verdiği cevapta, ''rejimin bölgeyi tehdit edebileceği füzeleri'' örnek olarak gösterdi. Esad, böyle bir uluslararası destekle ''nispeten kısa bir sürede zafer kazanacak durumda olacaklarını'' söyledi. ''En az 20 bin adama sahip olduklarını ve bu sayının her gün arttığını'' iddia eden Albay, ''halkı korumaya, özgürlüğüne kavuşturmaya ve rejimi düşürmeye kararlı olduklarını'' savundu.

"Esad'ın sonu Kaddafi gibi olsun"
Riyad Esad'ın açıklamalarında, saçmalık derecesinde iddialara yer verdiği de görüldü. Riyad Esad'a göre Suriye ordusu, artık "Lübnan Hizbullahı ve Iraklı radikal Şii lider Mukteda el Sadr tarafından gönderilen paralı askerlere" dayanıyor.

Riyad Esad, "Esad rejiminin sonunun da yakın zamanda, Kaddafi rejimiyle aynı olmasını ümit ettiklerini'' söyledi.

Muhalif Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Burhan Galyun'un, Özgür Suriye Ordusu'nu, düzenli orduya karşı saldırı eylemleri düzenlemekten kaçınmaya çağırmasıyla ilgili olarak da Riyad Esad, ''meşru müdafaa durumunda olduklarını, Galyun düzenli orduya saldırıdan yana değilse, Suriye halkını koruyacak bir mekanizma bulması gerektiğini'' söyledi.

(soL - Dış Haberler)