'Türkiye canavar yetiştiriyor'

Türkiye'nin Suriyeli cihatçılara sağladığı desteğe ilişkin Almanya'nın Focus dergisi, "Türk yetkililer selefi terörist savaşçıları bilinenden çok daha fazla destekliyor, kontrol edilmesi yakında imkansız bir canavar yetiştiriyor" iddiasında bulundu.

Almanya'da yayımlanan Focus dergisi, Türkiye hükümetinin Suriyeli cihatçılara askeri malzeme desteği sağladığını, cihatçıların Türkiye'de tedavi edildiğini iddia ederek, "Türk yetkililer selefi terörist savaşçıları bilinenden çok daha fazla destekliyor" dedi.

'IŞİD'çiler Türkiye'de tedavi ediliyor'
Kilis Devlet Hastanesi’nde Suriye’de yaralanan militanların tedavi edilmesi için 30-40 kişilik özel bir birim oluşturulduğunu iddia eden dergi, Alman selefi Denis Kuspert, Deso Dogg ve üst düzey IŞİD komutanı Muhammed Ebu Mazen'in de Türkiye’de tedavi görenler arasında bulunduğunu öne sürdü. Hatay’da cihatçı grupların Milli İstihbarat Teşkilatı elemanlarının bilgisi dahilinde savaş için malzeme tedarik ettiğini ifade eden dergi, IŞİD üniformalarının da rahatça satın alınabildiğini yazdı.

Haberde, Londra King’s College terör uzmanı Peter Neumann'ın "Türkiye, Radikal dincilere destek vererek, kontrol edilmesi yakında imkansız bir canavar yetiştiriyor" ifadeleri de yer aldı.