'Lübnan'ı hiçbir kuvvet yenemez'

Hizbullah lideri Nasrallah, esir değişiminin ardından yaptığı açıklamada, esir değişimini "Lübnan'ın zaferi" olarak niteledi.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail'de tutsak bulunan 5 Lübnanlının esir değişimi kapsamında serbest bırakılması üzerine düzenlenen törende konuşan Hizbullah lideri Seyyit Hasan Nasrallah, tutsakların serbest kalmasının Lübnan için bir zafer olduğunu vurguladı.

Nasrallah, "Yenilgi dönemi bitti, artık zafer zamanı" diye konuştu. Tutsaklar arasında, Filistin Kurtuluş Cephesi üyesiyken 1980'de tutuklanan ve o tarihten bu yana İsrail hapishanelerinde tutulan Lübnanlı Samir Kuntar da yer alıyor. Kuntar'ın serbest bırakılmasının Lübnan ve Filistin halkları için ayrı bir önem taşıdığı belirtiliyor.

"2006'da yenmeseydik..."
Nasrallah, İsrail'e karşı mücadelelerinin esir değişiminde etkili olduğunu vurgulayarak, "2006'da zafer kazanmamış olsaydık, bugün bu değişim gerçekleşmezdi" dedi. Nasrallah, "Bu ülke, bu ulus, bu halk dünyaya net bir mesaj vermiştir: Lübnan yenilmez" diye konuştu.

Nasrallah, halen İsrail hapishanelerinde bulunan Lübnanlı kadın ve çocukların durumunu sormak için Birleşmiş Milletler'e bir mektup yazacağını açıkladı.

Hizbullah tarafından İsrail'in 2006'daki işgal girişimi sırasında iki İsrail askeri esir alınmış, bu askerlerin ancak esir değişimi karşılığında İsrail'e teslim edilecekleri belirtilmişti. Hizbullah, askerlerin hayatta olup olmadıkları konusunda bir açıklamada bulunmamış dün yapılan teslim töreninde askerlerin öldürüldükleri oldukları ortaya çıkmıştı.