Avrupa Komünist Gençlik Örgütleri'nden ortak açıklama

Avrupa Komünist Gençlik örgütlerinin Frankfurt'ta gerçekleştirdiği toplantının ardından ortak bir açıklama yayınlandı.

Haber Merkezi

7 -8 Mart 2015 tarihinde, Avrupa Komünist Gençlik Örgütlerinin Buluşması “Halkların Antifaşist Zaferinden 70 yıl sonra: kapitalizm hala krizler, faşizm ve savaşlar üretiyor. Gençliğin umudu sosyalist yarında yatıyor” başlığı altında Frankfurt/Main’de gerçekleşti.

Açıklamanın bir bölümü şöyle:

8-9 Mayıs, 1945 tarihinde faşizm yenildi ve insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük suç sona erdi. Faşizmin alaşağı edilmesi antifaşist güçlerin uzun bir mücadelesi sonucunda gerçekleşti. Bu mücadelede antifaşist güçleri Sovyetler Birliği, ulusal özgürlük hareketleri, komünist partiler ve gençliğin azimli desteği oluşturuyordu. Kızıl Ordu’nun askerleri ve Sovyetler Birliği’nin tüm nüfusu büyük kayıplar verdi ve bu zaferin gerçekleşmesinde en ağır yükü çekti. Antifaşist zafer ile Sovyet Birliği dünyada büyük bir prestij kazandı.

Tarihin öğrettiği doğruları öğrenmemiz ve ve bu doğrular uğrunda savaşmamız için her türlü veri ve sorumluluğa sahibiz. Gençliğin ve insanların yaşam ve çalışma koşullarıyla ilgili gelişmeler ve toplumsal özgürlük için yapılan mücadelelerin sonuçlarını ve tecrübelerini bilmemiz gerekiyor. Bu tecrübeleri bugünkü mücadelemize entegre etmek zorundayız.

Bugün, özellikle Sovyet Birliği’ndeki ve diğer sosyalist ülkelerdeki karşıdevrimin zaferinden sonra, dünyanın her yerinde koordineli bir şekilde tarihi silip yeniden yazmaya başladılar. Avrupa Birliği (AB), resmi anti-komünist politikasıyla, bu saldırıda baş sırada yer alıyor. 9 Mayıs’ı “Avrupanın Günü” olarak ilan ederek, AB bu günü halkların antifaşist zaferi olarak akıllardan silmeye ve 70. yıldönümünde Sovyetler Birliği ve tüm işgal edilen ülkelerdeki komünistlerin azimli katılımıyla faşizmden kurtuluşun oluşturduğu kolektif hafızayı yok etmeye çalışıyor. AB, vahşi anti-komünizmini resmi ideoloji olarak besliyor. Ayrıca faşizmi komünizmle eş tutan bilimsel olmayan ve gerici teorisinin tanıtımını yapıyor ve insanları faşist ideolojiyi oluşturan kapitalist sistemin masumiyetine ikna etmeye çalışıyor. Aynı zamanda iktidarları için gerçek bir tehdit olan sosyalizmi-komünizmi karalıyorlar. Bu yüzden, AB tekellerin çıkarları yararına çalışan kapitalist devletlerarası bir birlik olarak gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

Bugün, faşizmin yenilgisinden 70 yıl sonra, kapitalizm hala krizler, faşizm ve savaşlar üretiyor. Birçok ülkede gençliğin durumu AB ve temsilcilerinin dediğinin aksine krizler sırasında daha da kötüleşiyor.

Katılımcı gençlik örgütleri:

Avusturya Komünist Gençlik (KJÖ)

Belçika Emek Partisi Gençlik Örgütü (COMAC)

Katalonya Komünist Gençliği (JCC)

Kıbrıs Demokratik Gençlik Birliği (EDON)

Çek Cumhuriyeti Genç Komünist Birliği (KSM)

Fransa Genç Komünistler Hareketi (MJCF)

Sosyalist Alman İşçileri Birliği (SDAJ)

Yunanistan Komünist Gençliği (KNE)

İtalya Genç Komünist Cephesi (FGC)

Portekiz Komünist Gençliği (JCP)

Bolşeviklerin Devrimci Komünist Gençlik Birliği (RKSMb)

İspanya Genç Komünistler Birliği (UJCE)

Genç Komünistler Kolektifi (CJC)

Komünist Gençlik, Türkiye (KG)

Açıklamanın tamamını buradan okuyabilirsiniz.