Bu kez Hizbullah Gülen'i tehdit etti

PKK'nin ardından Hizbullah da Fethullah Gülen cemaatini tehdit etti. Hizbullah adına yapılan açıklamada Gülen'in doğuda fitne çıkarmaya çalıştığı iddia edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Fethullah Gülen'in herkul.org sitesinde yayınlanan açıklamasının ardından Hizbullah'tan tehdit geldi. Gülen'in 6 Nisan'da yayınlanan mülakatında "Dün olduğu gibi bundan sonra da, dışardan da beslenen bazı şer odakları en samimi müminleri ve hakiki Müslümanları terörist gibi göstererek irtica yaygarası koparabilirler" denmiş, ve bazı kesimlerin Fethullah Gülen'in resmini bir yerlere asıp, buradaki militanlara silahlı eylemler yaptırılabileceği iddia edilmişti.

Gülen'in açıklamasının adresinin "laik" kesimler değil "hizbullah üzerinden iş yapmaya çalışanlar" olduğu da iddia ediliyordu.

Gülen'in gazetelerinde Hizbullah hakkında yayınlanan iddiaların ardından örgüt tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada Gülen'e hitaben "Bu konuda başta kendilerini bu çirkin oyunlara karşı uyarıyor ve Müslüman halkımızın da bu oyunları görmesini ve bu konularda duyarlı olmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada Gülen grubunun birçok islami oluşuma ve özellikle "Hizbullahi müslümanlara" yönelik, hiçbir islami ve insani ölçü gözetmeden saldırıda bulunduğu belirtilerek, "Elindeki medya gücünü kullanarak yalan ve iftiralarla çok yönlü ve çirkin bir şekilde karalamalar yaparak bir dezenformasyon kampanyası yürüttüğü herkesin malumudur. Bununla da yetinmeyerek son zamanlarda bu çirkin kampanyalarını TV dizileriyle yürüterek Müslüman Kürt halkının inanç ve değerlerine pervasızca saldırı ve düşmanlıklarını ileri bir düzeye götürdüğü görülmektedir" denildi.

Gülen cemaatinin "çirkin oyunlarına" dikkat çekilen açıklamada Hizbullah adını kullanan bazı isimlerin tepki gösterebileceği iddia edilirken, "biz ne pahasına olursa olsun asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Hiçbir şekilde bunlara şiddet uygulamayacağız. Oynanmak istenen oyunu bozmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Bunların tüm tahrik, karalama, saldırı ve çirkefliklerini deşifre edip halkımıza göstereceğiz" denildi.

Öte yandan bir süre önce Akşam Gazetesi'ne konuşan Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, bölgede Hizbullah'ın bir güç olduğunu ve eskisi gibi "terör yöntemleri" kullanmadığını iddia etmişti. Türköne'nin açıklamalarının ardından Hizbullah'ın askeri liderlerinden 3 cinayet, 2 cinayete azmettirme ve 4 yaralama suçundan yargılanan Murat Nart'ın Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmasına karar verilmişti.

Hizbullah bölgede Kürt siyasetçilerine "satırlı" suikastleri ile gündeme gelmiş ve "devletin kontrgerilla örgütü" olarak nitelendirilmişti.