Alev Alatlı'dan Erdoğan tarifi: Erdoğan laik devleti yönetmek üzere temiz seçimle gelmiş bir lider

Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı övgülerle gündeme gelen Alev Alatlı, "Erdoğan hâlâ seküler/laik devleti yönetmek üzere temiz pak bir seçimle gelmiş bir lider" dedi.

Haber Merkezi

Yazar Alev Alatlı, Erdoğan'ı övmekten sıkılmadı. Yeni Şafak gazetesine konuşan Alatlı, Cemaat-AKP gerilimine ilişkin bir soruya "Her şeyden önce meselenin 'Hükümet taraftarları - Gülen taraftarları' şeklinde adeta eşitlenerek sunulmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Sayın Erdoğan hâlâ seküler/laik devleti yönetmek üzere temiz pak bir seçimle gelmiş bir lider, diğeri aslında tam da neye karşı olduğu  bencileyin laik muhafazakârların anlayamadığı muhalif bir dini cemaatin reisidir" yanıtını verdi.

Konuşmasının, iktidarın, gücün yanında olmak gibi algılandığı şeklindeki soruya da yanıt veren Alatlı, bu kez "Erdoğan'ın etrafını sarmaktan söz ederek" övgülerinde doz arttırdı:

Bunu sizinle daha önce de konuşmuştuk. Sizin “Peki, şimdi ne olacak?” sorunuza verdiğim “Ne olacak, eleştirilerimizi erteleyip, Tayyip Bey’in etrafını saracak, destek atacağız” cevabımın devamı, “Çünkü en kötü devlet bile devletsizlikten evlâdır. Ve devleti korumak, iktidar partisinin boynunun borcudur. Bu memleketi sokakta bulmadık, kuytularda gizlenmiş kurda kuşa emanet edecek halimiz yok Türkiye’yi” şeklindedir. O gün bugün, ne Türkiye’ye yönelik tehditler azaldı ne benim tutumum değişti ne de algısal afazi sayrılığına çare bulundu.