Aykut Göker dostları tarafından anıldı

Geçtiğimiz kasım ayında yitirdiğimiz Aykut Göker, Ankara'da dostları tarafından anıldı.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz kasım ayında yitirdiğimiz Aykut Göker Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde dostları tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. 

Etkinlikte Aykut Göker'in 1970’lerde, TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nda yönetici, Tüm Teknik Elemanlar Derneği (TÜTED) Genel Başkanı olarak ilerici, devrimci teknik eleman örgütlenmesinde yaptığı çalışmaları, Türkiye İşçi Partisi (TİP) saflarında bağımsızlık, sosyalizm mücadelesine katkılarını, 1980’lerin başında Barış Derneği Davası sanığı ve tutuklusu olarak mahkeme salonlarında ve cezaevlerinde kararlı duruşunu, 12 Eylül karanlığında, Bilim ve Sanat Dergisi Bilim ve Sanat Dergisi yöneticisi olarak tükenmeyen bir enerji ile sürdürdüğü toplumu aydınlatma, bilgilendirme çabalarını, TÜBİTAK’ ta ülkemizin bilim ve teknoloji kavramlarının öneminin özümsenmesi ve düzeyinin yükseltilmesi için gayretlerini en yakın yol arkadaşları aktardı. 

Etkinlikte ayrıca çalışkanlığı ve kararlılığı ile birlikte,  yönetici olarak işyerlerindeki davranışlarını, baba ve dede olarak evindeki kimliğini ve kişiliğini de,  arkadaşları ve aile bireyleri dile getirdi. 

Cumhuriyetin değerlerini, laikliği, aydınlanmayı savunan, sosyalizme inanan ve bu doğrultuda mücadele eden bir aydın olan Aykut Göker’in kimliğindeki; politik sürekliliğin altı çizildi,  onun öğrenen, öğreten, örgütleyen özellikleri yol arkadaşlarınca vurgulandı. Yoğun katılımın gözlendiği etkinlik şiir ve müzik dinletisiyle sonlandı.