'Yüzde 2 şartı'nı iptal eden AYM'yi hedef alan Memur Sen'e tepki: 'Bu cüreti iktidardan alıyor'

AYM'nin yüzde 2 şartını kaldıran kararının gerekçesi dün Resmi Gazete'de yayımlanırken, TÖBSEN Memur Sen'den yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemeyi iptal kararının gerekçesi dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Bursa İl Temsilciliği'nden yapılan açıklamada "Kendine yönelik üye kaybını önlemek isteyen sendikalı emekçiler arasında ayrım yaratan Memur-Sen bir kez daha Anayasa Mahkemesi'nden hukuk ve eşitlik tokadı yemiştir" denildi.

AYM'nin 18 Ocak tarihinde verdiği iptal kararının gerekçesi dün Resmi Gazete'de yayımlandı. TÖBSEN'den yapılan açıklamada gerekçeli kararın yayımlanmasının ardından tüm kamu görevlilerinin sendika farkı gözetmeksizin aynı miktarda TİS tazminatı alacağı belirtildi.

'Memur Sen ve Kamu Sen, bu yaşananların en büyük sorumlularıdır'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yüzde 2 barajının mevzuatımıza aykırı olduğunu bile bile, kendilerine yönelik çıkardıkları kanunu destekleyen, Memur Sen ve Kamu Sen kendi üyeleri ve tüm diğer sendikalı memurların, aylık olarak 348 TL kaybına sebep oldular. Cumhur İttifakını, Anayasaya açıkça aykırı bir kanuni düzenlemeye zorlayan, Memur Sen ve Kamu Sen, bu yaşananların en büyük sorumlularıdır.

Anayasaya, sendikalar kanununa, taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere aykırı olan yüzde 2 iptali üzerinden Memur - Sen; seçim dönemi CHP ve Anayasa Mahkemesi üzerinden polemik yaratarak siyaset yapmaktadır. Anayasa mahkemesi kararları herkesi bağlamaktadır.

Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımayacak cüreti iktidardan alan yandaş sendikayı kınıyoruz."

Memur Sen CHP'yi ve AYM'yi suçlamıştı

Memur Sen Genel Merkezi tarafından dün "CHP eli ve Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada "CHP’nin iptal istemiyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi sendika üyesi memurlara ödenen ‘toplu sözleşme ikramiyesini’ iptal etti. Bu iptal kararıyla sendika üyesi memur, aylık 345 TL ilave gelirden mahrum bırakılmıştır. Yasal düzenlemeyle ihdas edilen, toplu sözleşme masasında karara bağladığımız toplu sözleşme ikramiyesi, memurun cebinden alınmıştır" ifadesi kullanılmıştı.