Chavez'in durumu iyiye gidiyor

Küba'da kanser ameliyatı olan Venezuela lideri Hugo Chavez'in durumunun iyiye gettiği belirtiliyor.

Venezuela İletişim Bakanı olan Ernesto Villegas, Chavez'in bir yıl içindeki dördüncü kanser ameliyatını "memnuniyet verici biçimde" atlattığını söyledi. Daha önce Chavez'in ameliyat sırasında geçirdiği kanamanın durdurulduğu açıklanmıştı.

İlk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulan Chávez, aynı yıl ilk ameliyatını Küba'da olmuştu. Şubat ayında tekrar ameliyat olan Chávez, seçimlerden önce Ekim ayında Küba'da gördüğü kemoterapi ve radyoterapinin ardından kanserden tamamen kurtulduğunu açıklamıştı.

Ancak 27 Kasım günü Chávez, Ulusal Meclis’ten tedavi olmak için Havana’ya gitme izni istemişti. 9 Aralık günü Ulusal radyo ve televizyona yaptığı konuşmasında da vücudunda tekrar kanser hücresine rastlanıldığını açıklamıştı. Yeni bir operasyon için Küba'ya gitmesi gerektiğini söyleyen Chávez, yokluğunda yerine Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro’nun bakacağını belirtmiş ve halkından onu desteklemesini istemişti.

Venezuela hükümeti geçen haftadan beri Chavez'in sağlık durumuyla ilgili günlük bilgi akışı sağlıyor. Chavez'in dördüncü Devlet Başkanlığı döneminin 10 Ocak'ta başlaması planlanıyor.

(soL-Dış Haberler)