Yurtsever Cephe: 1 Mayıs tatil edilsin

Yurtsever Cephe İşçi Birliği’nin 1 Mayıs’ın tatil edilmesi yönünde başlattığı çalışma, dün Ankara’da bir basın açıklamasıyla duyuruldu. Yurtsever Cephe İşçi Birliği adına Kaya Güvenç açıklamayı yaparken, KESK Yönetim Kurulu’ndan da katılımın olduğu eyleme Genel Sekreteri Emirali Şimşek de konuşmasıyla destek verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Yurtsever Cephe İşçi Birliği 1 Mayıs'ın "İşçi Bayramı" olarak resmi tatil edilmesi için bir çalışma başlattı. Başlatılan çalışma, dün akşam Sakarya Meydanı'nda Yurtsever Cepheli'lerin katılımıyla gerçekleşen ve sendikaların da davet edildiği bir basın açıklamasıyla duyuruldu.

Yurtsever Cephe İşçi Birliği adına basın açıklamasını yapan Kaya Güvenç, bugünkü kriz koşullarında ve Türkiye felakete doğru sürüklenirken işçi sınıfı mücadelesinin artan önemine işaret ederek 1 Mayıs'ın tarihsel anlamının güncelleştiğini vurguladı.

12 Eylül öncesi "Bahar Bayramı" adıyla resmi tatil olan 1 Mayıs'ın bu tarihten sonra tatil olmaktan çıkarıldığını söyleyen Güvenç, yıllardan beri emek örgütlerinin mücadelesini verdiği 1 Mayıs'ın yeniden resmi tatil yapılmasının bugün iktidar ve muhalefet tarafından seçim yatırımı olarak kullanıldığını söyledi.

Güvenç, 2009 yılında tek ve devrimci 1 Mayıs'ın bir acil ihtiyaç olduğunu dile getirdi ve bu doğrultuda 1 Mayısların "İşçi Bayramı" olarak resmen tatil edilmesi için mücadele edeceklerini duyurdu.

1 Mayıs'ın tatil edilmesi talebini ifade etmek üzere eyleme destek vermeye gelen KESK Genel Merkez yöneticilerinden Genel Sekreter Emirali Şimşek de bir konuşma yaptı.

29 Kasım'da Ankara'da, 15 Şubat'tan İstanbul'da emek örgütlerinin "krizin bedelini ödemeyeğiz" diyerek gerçekleştirdikleri mitinglerle işçi sınıfı mücadelesinin bir ivme kazandığına işaret eden Şimşek, Yurtsever Cephe'nin bu çalışmalara katılımından dolayı teşekkür etti.

Konuşmasında, 1 Mayıs'ın tatil edilmesi için sendikalar cephesinden de seslerini yükseltecekleri mesajını veren Şimşek, Taksim dahil her alanın işçi sınıfına açılması için mücadele edeceklerini ifade etti.

"1 Mayıs Tatil Olsun" dövizlerinin taşındığı eylemde AKP'nin işçi düşmanlığını ve patron yandaşlığını dile getiren sloganlar atıldı.